Distribuie
Înscrieți-vă la întrebările noastre sociale și Motorul de răspunsuri pentru a pune întrebări Inteligentei Artificiale, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Conectați-vă la motorul nostru de întrebări și răspunsuri sociale pentru a pune întrebări, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Ti-ai uitat parola? Te rugam sa introduci adresa ta de email. Veți primi un link și veți crea o nouă parolă prin e-mail.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce considerați că această întrebare ar trebui raportată.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce credeți că acest răspuns ar trebui raportat.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce credeți că acest utilizator ar trebui raportat.
Un pronume este o parte a vorbirii care se referă la o persoană, un loc, o obiect sau o idee, prin înlocuirea unei alte cuvinte. De exemplu, formularea: “El îi dădea un cadou”, folosește pronumele „el" și „îi’ pentru a evita folosirea persoanei sau lucrului care primea cadoul. Există mai multe feluri de pronume.
Pronumele personal sunt pronume cu care se referă la o persoană sau grup de persoane. Acestea includ "eu", "tu", "el/ea", "noi", "voi" și "ei/ele". De exemplu, „Eu îi spun ceea ce gândesc ”.
Pronumele de posesiune se referă la proprietar al oamenilor sau al lucrurilor. Acestea includ "meu", "tau", "său", "al nostru", "al vostru" și "al lor". De exemplu; „Spectacolul meu este cel mai bun”.
Pronumele reflexive sau recurente se referă la persoana sau la obiect care se referă la persoană. Acestea includ "mă", "te", "se", "ne", "vă" și "se" și se referă la persoana care acționează sau căreia i se adresează, ca în: „Ne putem menține în formă dacă alergăm”.
Pronumele interogative sunt pronume utilizate pentru a începe o întrebare. Acestea includ "Cine", "ce", "Ce", "care", "cât de mult?" și "De ce?". De exemplu: „Ce vrei să mănânci?”
Pronumele exclamative sunt folosite pentru a face remarci indiferent dacă sunt negativ sau pozitiv. Acestea includ "ce", "ce dracu," "ce frumos" și "ce minunat!". Exemplu: „Ce frumos este aici!”.
Pronumele demonstrative sunt folosite pentru a face referire la ceva care persoana vorbește despre sau ceva care se află în apropierea lor. Acestea includ "acesta", "aceasta", "acel" și "aceea". Exemplu; „Aceasta este casa mea”.
Pronumele relativ se folosesc pentru a prezenta un decalog care conectează două propoziții. Acestea se folosesc pentru a explica persoana sau lucrul despre care se vorbește într-o propoziție. Acestea includ "care", "care", "căruia", "caror" și "al cărui." Exemplu; „Cartea pe care o cauți s-a cumpărat”.
Pronumele nehotarate (indefinite) sunt folosite pentru a face referire la un anume subiect și sunt adesea folosite pentru a face o propoziție mai generală. Acestea includ "toate", "toți", "orice", "oricine", "niciunul" și " multe ". Exemplu; „Oricine ar fi interesat se poate alătura”.