Care sunt fenomenele termice?
Înscrieți-vă la întrebările noastre sociale și Motorul de răspunsuri pentru a pune întrebări Inteligentei Artificiale, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Conectați-vă la motorul nostru de întrebări și răspunsuri sociale pentru a pune întrebări, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Ti-ai uitat parola? Te rugam sa introduci adresa ta de email. Veți primi un link și veți crea o nouă parolă prin e-mail.
Please briefly explain why you feel this question should be reported.
Please briefly explain why you feel this answer should be reported.
Please briefly explain why you feel this user should be reported.
Fenomenele termice reprezinta procesele de schimb de caldura dintre compartimentele caselor sau oricaror alte sisteme inchise. Acestea se manifesta prin cresterea si scaderea temperaturii aerului, in functie de gradul de izolatie și caracteristicile camerelor.
Fenomene termice se pot manifesta prin transportul caldurii in doua forme: convection si radiatie. Convectia se refera la transferul de caldura prin miscari ale fluidelor, cum ar fi aerul, in care caldura se transfera dintr-o zona la alta prin mișcari ascendente si descendente ale fluidelor. Radiatia se refera la transferul caldurii prin unde electromagnetice. Acestea sunt produse de surse de caldura cum ar fi focul, becurile, incalzirea prin pardoseala si corpii de iluminat.
Fenomenele termice sunt folosite in toate sistemele de incalzire si racire, cum ar fi centralele termice, radiatoarele si sistemele de climatizare. Acestea folosesc convectia pentru a transfera caldura, deoarece aceasta miscare se poate face mai rapid si mai eficient decat prin radiatie. Acestea folosesc si radiatia pentru a transporta caldura, deoarece aceasta este o metoda mai silentioasa si mai eficace decat convectia.
Fenomenele termice pot fi, de asemenea, folosite pentru a controla temperatura in spatii exterioare. Aceasta se poate face prin instalarea de incalzire sau aparate de racire in zonele care necesita modificari ale temperaturii aerului. Anumite materiale pot fi, de asemenea, folosite pentru a reduce cantitatea de caldura transferata intre compartimentele caselor.
Fenomenele termice pot fi, de asemenea, folosite pentru a echilibra temperatura in camere. Acest lucru se poate face prin controlarea fluxurilor de aer care trec prin camerele sau prin folosirea unor materiale speciale pentru a preveni transferul de caldura.