Care sunt foloasele pe care ni le aduc plantele?
Înscrieți-vă la întrebările noastre sociale și Motorul de răspunsuri pentru a pune întrebări Inteligentei Artificiale, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Conectați-vă la motorul nostru de întrebări și răspunsuri sociale pentru a pune întrebări, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Ti-ai uitat parola? Te rugam sa introduci adresa ta de email. Veți primi un link și veți crea o nouă parolă prin e-mail.
Please briefly explain why you feel this question should be reported.
Please briefly explain why you feel this answer should be reported.
Please briefly explain why you feel this user should be reported.
Plantele au oferit oamenilor bucuriile si beneficiile lor de mai mult de 5000 de ani. Este adevarat ca natura poate fi un bun aliat in mentinerea unei stari de bine, atat mentala cat si fizica. Acest lucru se datoreaza faptului ca plantele au mai multe foloase pentru sanatate.
Plantele au acizi grasi si alte substante nutritive care combat bolile si mentin organismul la un nivel bun de sanatate. De asemenea, ele pot contribui semnificativ la intarirea sistemului imunitar. Fructele si legumele, in special, sunt bogate in antioxidanti si minerale, cum ar fi vitamina A, D si E, care, la randul lor, combat inflamatia si previn bolile asociate cu imbatranirea. Multe plante au, de asemenea, proprietati anti-microbiene, care pot ajuta la reducerea infectiilor, eliminarea toxinelor, si chiar vindecarea ulceratiilor.
Unul dintre cele mai mari beneficii ale plantelor poate fi calitatea aerului. Plantele absorb gazele de bioxid de carbon din aer si elibereaza oxigen. Acest lucru ne ajuta sa respiram mai bine si sa ne simtim mai relaxati si energici. Acest lucru poate imbunatati atat starea emotionala cat si productivitatea. De asemenea, plantele ajuta sa umezeasca aerul si sa reduce in eco-sistemul din casa si biroului, substantele chimice toxice si poluantii.
Plantele nu numai ca ne ofera beneficii fizice, ci se pot dovedi a fi un panaceu pentru stresul emotional. Meditatia in natura poate avea un efect pozitiv asupra starii de spirit, ceea ce poate contribui la reducerea stresului in general. Acest lucru poate avea consecinte benefice asupra sanatatii mintale.
In concluzie, plantele au o multime de beneficii pentru sanatatea fizica si emotionala, dau un plus de stil oricarui spatiu si ofera un plus de oxigen. Acestea sunt doar cateva dintre beneficiile pe care ni le aduc plantele.