Distribuie
Înscrieți-vă la întrebările noastre sociale și Motorul de răspunsuri pentru a pune întrebări Inteligentei Artificiale, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Conectați-vă la motorul nostru de întrebări și răspunsuri sociale pentru a pune întrebări, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Ti-ai uitat parola? Te rugam sa introduci adresa ta de email. Veți primi un link și veți crea o nouă parolă prin e-mail.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce considerați că această întrebare ar trebui raportată.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce credeți că acest răspuns ar trebui raportat.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce credeți că acest utilizator ar trebui raportat.
Fructele de primavara sunt mult mai numeroase decat ar putea crede oricine. Unele dintre cele mai cunoscute fructe de primavara includ cirese, capsune, merele, piersicile, caisele, visinile, prunele si pepenii. Fiecare fruct in parte ofera o cantitate abundenta de nutrienti esentiali, precum vitaminele, antioxidanti, fibre si minerale. Mai jos sunt prezentate mai detaliat cele mai populare fructe de primavara:
Ciresele sunt cunoscute pentru faptul ca sunt foarte bogate in antioxidanti si contin o cantitate mare de vitamina C. Ele previn anumite afectiuni, cum ar fi cancerul si boala Alzheimer. Ciresele sunt foarte apetisante si pot fi folosite pentru a face unele deserturi delicioase, cum ar fi checuri sau tarte.
Capsunele sunt, de asemenea, foarte bogate in antioxidanti si pot ajuta la prevenirea cancerului si a bolilor cardiovasculare. Acestea sunt extrem de gustoase si pot fi folosite pentru a prepara unele dintre cele mai placute retete de prajituri si prajituri.
Merele sunt cunoscute pentru cantitatea lor mare de fibre dietetice si vitamine. Acestea sunt foarte sanatoase si sunt adesea folosite pentru a face o serie de retete savuroase, cum ar fi placinte sau salate de fructe.
Piersicile sunt foarte gustoase si de obicei sunt folosite pentru a face deserturi precum compot. Acestea sunt, de asemenea, foarte bogate in nutrienti esentiali, precum vitamine, minerale si antioxidanti.
Caisele sunt foarte populare in tarile mediteraneene si pot fi folosite pentru a prepara dulciuri delicioase sau sunt adesea consumate ca atare. Acestea sunt foarte bogate in fibre dietetice si vitamine, fiind o alegere excelenta in ceea ce priveste alimentatia.
Visinile sunt cunoscute pentru cantitatea lor mare de vitamina C si antioxidanti. Acestea sunt foarte gustoase si pot fi folosite pentru a prepara delicioase gemuri sau dulciuri.
Prunele sunt foarte bogate in substante nutritive. Acestea sunt folosite adesea pentru a face gemuri sau placinte delicioase.
Pepenii sunt foarte buni pentru dietele de slabit, deoarece cei mai multi dintre ei au un aport caloric redus si sunt foarte bogati in fibre. Acestea sunt extrem de gustoase si sunt adesea folosite pentru a face salate sau alte retete.