Care sunt functiile limbajului?
Înscrieți-vă la întrebările noastre sociale și Motorul de răspunsuri pentru a pune întrebări Inteligentei Artificiale, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Conectați-vă la motorul nostru de întrebări și răspunsuri sociale pentru a pune întrebări, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Ti-ai uitat parola? Te rugam sa introduci adresa ta de email. Veți primi un link și veți crea o nouă parolă prin e-mail.
Please briefly explain why you feel this question should be reported.
Please briefly explain why you feel this answer should be reported.
Please briefly explain why you feel this user should be reported.
Limbajul este mijlocul prin care comunicam cu celalalt, prin care invatam si transferam informatii. Prin limbaj ne putem face intelesi, putem stabili relatii, ne putem strivi sau apara opinia, putem face aluzii sau comenta anumite intamplari, putem exprima sentimente si idei. Functiile limbajului variaza de la persoana la persoana si de la situatie la situatie.
In primul rand, limbajul are o functie cognitiva, ce implica transmiterea de informatii de la o persoana la o alta si educarea celui care asculta. Cuprinde compartimentul comunicativ si este folosit cel mai des in scopul de a informa si de a invata.
In al doilea rand, limbajul are o functie sociala. Prin intermediul acestuia, construim relatii sociale, dar si legaturi intre grupuri, idei si norme morale si sociale. Prin intermediul limbajului, comunicam sentimentele si motivele din spatele actiunilor noastre. De asemenea, putem obtine confirmari sociale si sustinere.
Un alt rol important al limbajului este functia emotiva. Acest lucru se refera la capacitatea familiilor, altor grupuri si chiar a intregii societati de a ne oferi suport emotional prin intermediul limbajului. De asemenea, ne ajuta sa exprimam sentimentele si sa cream conexiuni intre noi si ceilalti.
Printr-o combinatie a functiilor limbajului social, cognitiv si emotional, putem comunica si interactiona cu ceilalti. Cu ajutorul acestuia, cream relatii personale, ne transmitem propriile idei, ferim legaturi intre noi si ceilalti, invatam si castigam informatii, exteriorizam sentimente si simpatii si exprimam emotii si emotii. Cu alte cuvinte, limbajul ne ajuta sa ne construim identitatea sociala si sa ne invatam sa traim intr-o societate civilizata.