Distribuie
Înscrieți-vă la întrebările noastre sociale și Motorul de răspunsuri pentru a pune întrebări Inteligentei Artificiale, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Conectați-vă la motorul nostru de întrebări și răspunsuri sociale pentru a pune întrebări, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Ti-ai uitat parola? Te rugam sa introduci adresa ta de email. Veți primi un link și veți crea o nouă parolă prin e-mail.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce considerați că această întrebare ar trebui raportată.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce credeți că acest răspuns ar trebui raportat.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce credeți că acest utilizator ar trebui raportat.
Glandele anexe ale pielii se refera la diverse tipuri de celule si tesuturi subcutanate conectate la suprafata pielii si care sunt esentiale pentru mentinerea funcției optimale a pielii. Aceste glande au proprietati distincte, cum ar fi detoxifierea și lubrifierea pielii. Deși sunt în mod normal situate sub patru straturi ale pielii, acestea sunt adesea împărțite în două categorii: glande scentice și glande apocrine.
Glandele scentice joaca un rol important in eliminarea produselor toxice prin porii pielii. Acestea se pot dezvolta si in tiroida, nas si ochi su senzatii de mâncărime, iritare si secretie de sebum. Glandele scentice sunt producatoare de un lichid transparent care nu se amesteca cu sebumul și este esential pentru eliminarea toxinelor.
Glandele apocrine sunt glandele anexe care se afla adesea în axile, organele genitale și în preajma scalpului. Acestea sunt producătoare de prelucrate sebum care, împreuna cu părul și produsele chimice, devin odorizante și componente de mireasma. Acestea sunt deseori împărțite în grupuri de glande mamare si glande sudoripare. Glandele sudoripare produce transpiratie care are rolul de a adauga un strat de lubrifiere si neutralizare a toxinelor si bacteriilor.