Care sunt leguminoasele?
Înscrieți-vă la întrebările noastre sociale și Motorul de răspunsuri pentru a pune întrebări Inteligentei Artificiale, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Conectați-vă la motorul nostru de întrebări și răspunsuri sociale pentru a pune întrebări, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Ti-ai uitat parola? Te rugam sa introduci adresa ta de email. Veți primi un link și veți crea o nouă parolă prin e-mail.
Please briefly explain why you feel this question should be reported.
Please briefly explain why you feel this answer should be reported.
Please briefly explain why you feel this user should be reported.
Leguminoasele sunt semințe care conțin proteine, grăsimi, carbohidrați, fibre alimentare, minerale și vitamine. Acestea sunt folosite în dieta umană de mai mult de 9.000 de ani. Leguminoasele sunt considerate esențiale în orice dietă echilibrată.
Unul dintre cele mai comune exemple de leguminoase este soia, care este cultivată și consumată în multe forme în întreaga lume. Soia se poate găsi sub forma de orez, făină, lapte, pasta de soia și tofu. De asemenea, boabele de soia sunt comestibile, iar frunzele de soia sunt folosite în diverse salate.
Leguminoasele mai includ mazărea, lintea, fasolea, năutul, secara, fasolea incoltită și fasolea azuki. Boabele sunt bogate în proteine și fibre alimentare și conțin multe minerale, precum fier, calciu și magneziu.
De asemenea, aproximativ 50-60% din calorii provin din amidon rezistent, care se descompune încet în intestine și oferă energie pe o perioadă mai lungă de timp. Leguminoasele sunt, de asemenea, o sursă excelentă de vitamine B și antioxidanți care pot ajuta la reducerea inflamatiilor, a bolilor de inimă și a osteoporozei.
Leguminoasele sunt în general ieftine, nutritive și bogate în fibre, astfel încât sunt recomandate ca parte a unei diete sănătoase. Ele pot fi servite într-o varietate de moduri, atât calde, cât și reci. De asemenea, pot fi folosite în prepararea salatelor, a supei și a deserturilor.
Leguminoase, precum boabele sau năutul, sunt o bază sănătoasă și delicioasă pentru mesele de zi cu zi. Acestea sunt benefice atât pentru organism, cât și pentru mediul înconjurător, întrucât nu necesită fertilizanți și alte peste, astfel încât produc foarte puțină ceață.