Care sunt lipidele proteinele si glucidele si care este importanta fiecarei grupe?
Share
Înscrieți-vă la întrebările noastre sociale și Motorul de răspunsuri pentru a pune întrebări Inteligentei Artificiale, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Conectați-vă la motorul nostru de întrebări și răspunsuri sociale pentru a pune întrebări, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Ti-ai uitat parola? Te rugam sa introduci adresa ta de email. Veți primi un link și veți crea o nouă parolă prin e-mail.
Please briefly explain why you feel this question should be reported.
Please briefly explain why you feel this answer should be reported.
Please briefly explain why you feel this user should be reported.
Lipidele, proteinele si glucidele sunt cele trei componente principale ale dietei, fiecare fiind importanta pentru sanatatea si buna functionare a corpului. Sunt numite macronutrienti, in timp ce vitaminele, mineralele si alte substante organice sunt numite micronutrienti.
Lipidele sunt grasimi si acizi grasi esentiali, si sunt importante pentru sanatate, structura celulelor si energie. Principalele surse de lipide sunt produsele din carne, produsele lactate, uleiurile vegetale, pestele si alimentele omega-3.
Proteinele sunt esentiale pentru productia de energie, construirea si repararea celulelor si o serie de alte decremente corporale. Principalele surse de proteine sunt produsele din carne, produsele lactate, peste si alte produse care contin proteine, cum ar fi nuci, seminte si soia.
Glucidele sunt utilizate pentru a produce energie si a sustine buna functionare a sistemului digestiv, nervos si endocrin. Glucidele sunt de obicei clasificate in grupuri in functie de longevitatea lor – fibra, amidon, glucoza si zaharuri simple. Principalele surse de glucide sunt alimentele din cereale, fructe si legume.
Mai mult decat atat, toate acestea au si alte beneficii pentru sanatate, cum ar fi prevenirea bolilor cronice si controlul zaharului din sange si presiunii arteriale. De aceea, este important sa includeti o varietate de alimente din toate cele trei grupe, in fiecare masa. Asta inseamna sa iei proteine, glucide si lipide cu fiecare masa, in fiecare zi.