Distribuie
Înscrieți-vă la întrebările noastre sociale și Motorul de răspunsuri pentru a pune întrebări Inteligentei Artificiale, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Conectați-vă la motorul nostru de întrebări și răspunsuri sociale pentru a pune întrebări, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Ti-ai uitat parola? Te rugam sa introduci adresa ta de email. Veți primi un link și veți crea o nouă parolă prin e-mail.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce considerați că această întrebare ar trebui raportată.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce credeți că acest răspuns ar trebui raportat.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce credeți că acest utilizator ar trebui raportat.
Lipidele sunt o clasa de substante chimice organice, care sunt mai dens decat apa si insolubile in ea. Lipidele se gasesc in mai toate celulele vii si sunt principala sursa de energie pentru organisme. Lipidele ofera, de asemenea, granula structurala pentru membrana celulara. Componentii principali ai lipidelor sunt carbonul, hidrogenul si oxigenul.
Lipidele sunt, de obicei, grupate in trei clase principale. Trigliceridele sunt un tip de grasimi, care sunt usor de gasit in alimente precum produse de pastaritrie si fructe. Acestea sunt folosite de organisme pentru stocarea si furnizarea de energie pe termen scurt. Acizii grasi sunt, de asemenea, bogate in lipide si se gasesc in fructe si produse de patiserie. Acestea sunt utilizate pentru a forma trigliceridele si este important pentru a construi celulele si acizii grasi esentiali. In cele din urma, fosfolipidele sunt lipide care pot fi gasite in produse alimentare, cum ar fi oua si lapte. Acestea sunt esentiale pentru construirea membranei celulare, precum si pentru structurarea membranelor intercelulare.
Lipidele joaca un rol important in viata tuturor organismelor. Ele sunt esentiale pentru stocarea energiei si pentru construirea membranelor celulare. Fiind izolate de apa, sunt folosite de organisme pentru a reduce pierderile de energie. Cu toate acestea, lipidele pot avea efecte negative asupra sanatatii atunci cand sunt consumate excesiv. Pentru a reduce efectele negative asupra sanatatii, trebuie sa se consume lipide in mod rezonabil, prin imbogatirea alimentatiei cu alimente sanatoase.