Care sunt marcile oralitatii?
Înscrieți-vă la întrebările noastre sociale și Motorul de răspunsuri pentru a pune întrebări Inteligentei Artificiale, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Conectați-vă la motorul nostru de întrebări și răspunsuri sociale pentru a pune întrebări, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Ti-ai uitat parola? Te rugam sa introduci adresa ta de email. Veți primi un link și veți crea o nouă parolă prin e-mail.
Please briefly explain why you feel this question should be reported.
Please briefly explain why you feel this answer should be reported.
Please briefly explain why you feel this user should be reported.
Oralitatea este folosita ca mod de a transmite si de a comunica de la bun inceput. Din cele mai vechi timpuri, pana la aproape toate formele de comunicare actuale, oralitatea a existat. S-a manifestat sub diverse forme, in functie de cultura si contextul in care s-a manifestat. De-a lungul secolelor, unele marci de oralitate au devenit romantice sau chiar memorabile.
Una dintre cele mai cunoscute marci de oralitate este adagia, spusa de parintii si bunicii noștri sau invatata in scoala. Exemple notabile pot fi adagiile "Omul cauta in zadar comori pe mare, dar adevaratul comoar este inteligenta", „Lumea poate sa uite faptele, dar nu cuvintele” sau „Nu da mai lauda decat iti este necesara”. Aceste adagii ofera sfaturi despre lupta si eforturile persoanelor in raport cu lumea sau cu ceilatir. Mai mult, ele subliniaza importanta cuvintelor si semnificatia lor cand sunt folosite corect.
Un alt asemenea model de oralitate este notiunea sau proverbii. Proverbele sunt cuvintele rabdatoare care contin o lectie morala profunda. Exemple sunt "A zice si a face sunt doua lucruri diferite", "De unde izvoraste curajul, acolo izvoraste si speranta" sau "Faptele vorbesc mai tare decat vorbele".
Jocul de cuvinte este, de asemenea, o marca binecunoscuta de oralitate. Acestea se folosesc pentru a rezolva situatii dificile, pentru a starni rasete, pentru a ne recompensa sau pentru a nascoci povesti. Exemple sunt: „cand incepi sa cauti pana la fund, te trezesti adancit in problema ta” sau „Drumul dintre dorinte si realitate este presarat cu pasaje amuzante”.
Un alt model notabil de comunicare sunt glumele. Glumele sunt o forma subtila si imaginativa de comunicare, care necesita utilizarea abilitatilor de comunicare verbale si nonverbale. Fie ca sunt anecdote, chiar si glume care se bazează pe rima sau onomatopee, glumele ridică starea de spirit in orice grup si vor oferi persoanelor sa raspunda la raspunsuri usor de inteles sau interesante.
Marcile si modelele de oralitate se bazeaza in primul rand pe capacitatea de a comunica verbal si de a crea un discurs constructiv. Acesti termeni se folosesc pentru a transmite intelepciune, corectitudine si pentru a elibera ideile si sentimentele dintr-un acord potrivit. Acestea pot fi folosite pentru a invata, de a experimenta, de a creiona si de a comunica.