Care sunt mijloacele de adaptare la frig pentru ursul polar?
Înscrieți-vă la întrebările noastre sociale și Motorul de răspunsuri pentru a pune întrebări Inteligentei Artificiale, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Conectați-vă la motorul nostru de întrebări și răspunsuri sociale pentru a pune întrebări, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Ti-ai uitat parola? Te rugam sa introduci adresa ta de email. Veți primi un link și veți crea o nouă parolă prin e-mail.
Please briefly explain why you feel this question should be reported.
Please briefly explain why you feel this answer should be reported.
Please briefly explain why you feel this user should be reported.
Ursul polar este cel mai polifacetic animal din regnul animal, fiind si cel mai important avantaj evolutiv al ursilor polarilor. Caracteristicile ursului polar care i-au permis sa se adapteze perfect la climatul rece si inzapezit au facut din acesta unul dintre putinii „fara-de-frici” din lumea animala.
Corpul ursului polar este format din zeci de straturi de grasime insotite de un strat interior de blana numita „fulgor” si un strat exterior de pene groase. Blana ursului polar capteaza caldura care reflecta lumea exterioara si ajuta la izolarea lui impotriva frigului. In timp ce blana ursului polar capteaza caldura, grasimea corpului sau contribuie la retinerea caldurii in corpul lui. Aceste caracteristici ale corpului permit ursului polar sa se bucure de temperaturi foarte reci.
Un alt mijloc de adaptare la frig al ursului polar il reprezinta sangele lor rece, care circula in corpul sau si permite ca singe rece sa journey prin arterele lui chiar si atunci cand sunteti expusi unor temperaturi foarte scazute. Sangele rece al ursului polar permite ca ursii sa supravietuiasca temperaturilor reci si sa se bucure de climatul mai putin primitor al lor.
In sfarsit, se spune ca ursul polar este capabil sa-si pastreze caldura in lipsa luminii soarelui. Deoarece ursii polarilor se fac veceuri pe parcursul unei luni intregi, fotoreceptorii lor sunt specializati sa capteze caldura si sa o conserve mai bine decat ceilalti urseli.
Ursii polari se pot adapta foarte bine la mediile si temperaturile reci, folosindu-si corpul lor robust si dotarile genetice pentru a face fata. Aceste adaptari ofera ursilor polarilor puterea de a supravietui in conditiile regiunilor intunecate si reci unde se gasesc.