Distribuie
Înscrieți-vă la întrebările noastre sociale și Motorul de răspunsuri pentru a pune întrebări Inteligentei Artificiale, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Conectați-vă la motorul nostru de întrebări și răspunsuri sociale pentru a pune întrebări, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Ti-ai uitat parola? Te rugam sa introduci adresa ta de email. Veți primi un link și veți crea o nouă parolă prin e-mail.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce considerați că această întrebare ar trebui raportată.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce credeți că acest răspuns ar trebui raportat.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce credeți că acest utilizator ar trebui raportat.
Plantele medicinale sunt anumite specii de plante care au insemnate proprietati medicinale si care sunt folosite in medicina traditionala sau moderna. Acestea provind din intrega lume in regiunile temperate pana la zone tropicale si au fost folosite pe scara larga ca plante medicinale pentru tratarea diversor afectiuni sau chiar prevenirea lor. Multe specii de plante medicinale au fost folosite de milenii, de aceea multe dintre ele sunt cultive in intreaga lume pentru consumul si folosirea lor.
Una dintre cele mai vechi si cunoscute plante medicinale din lume este Ginsengul. Este o planta cu radacini lungi, asa-zise, cu origine in regiunile asiatice si America de Nord si este obisnuit folosita sub forma de extracte, tincturi si tablete. Ginsengul poate fi folosit pentru a trata multe afectiuni, cum ar fi diabetul, oboseala cronica, ulcerul gastric si tulburarile cognitive precum si pentru a imbunatati sistemul imunitar. Pe langa asta, acesta mai ajuta la reducerea stresului si poate imbunatati calitatea somnului, astfel va oferind si mai multi beneficii pentru sanatate.
Alte plante medicinale populare sunt Ginsengul roz, Sunatoarea si Uleiul din flori de Musetel. Ginsengul roz are efecte tonifiante si poate ajuta la imbunatatirea sistemului imunitar, precum la prevenirea oboselii cronice. Sunatoarea contine un flavonoid numit Apigenina care este folosit de multi ani pentru a trata anxietatea si neplacerile legate de dereglarile somnului. Si Uleiul din flori de Musetel este folosit pentru anxietate si pentru tratarea altor afectiuni inflamatorii. Acesta poate fara sa actioneze ca un antidepresiv si poate atenua simptomele starilor depresive.
Cu toate acestea, inainte de a lua orice fel de plante medicinale, este important sa discutati intotdeauna cu medicul dumneavoastra. Unii dintre compusii din aceste plante pot interactiona cu anumite medicamente sau poate exista prea multa dintr-o anumita substanta in corpul dumneavoastra, deci este important sa va informati despre beneficiile, riscurile si interactiunile potentiale ale oricarei plante medicinale folosite.