Care sunt principalii munti din romania?
Înscrieți-vă la întrebările noastre sociale și Motorul de răspunsuri pentru a pune întrebări Inteligentei Artificiale, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Conectați-vă la motorul nostru de întrebări și răspunsuri sociale pentru a pune întrebări, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Ti-ai uitat parola? Te rugam sa introduci adresa ta de email. Veți primi un link și veți crea o nouă parolă prin e-mail.
Please briefly explain why you feel this question should be reported.
Please briefly explain why you feel this answer should be reported.
Please briefly explain why you feel this user should be reported.
Romania se bucura de niste frumuseti naturale unice in Europa. Muntii sunt unul dintre principalele trasaturi ale tarii noastre, oferind privelisti panoramice exceptionale si altitudini considerabile. Exista mai multe rauri si alte puncte de interes turistic, insa muntii României formeaza adevarate oaze de serenitate si oportunitati de recreere.
Printre cei mai cunoscuti munti din Romania se numara:
Muntii Carpati: acopera aproximativ doua treimi din teritoriul Romaniei si ofera vederi spectaculoase si potiuni pline de istorie si cultura. Cel mai inalt munte din Romania, Moldoveanu (Pick Sis), se afla in Muntii Carpati.
Muntii Banatului, Serbiei si Olteniei: se intind din zona Serbia, prin sudul tarii si pana in judetul Vâlcea. Printre cele mai cunoscute sunt Vâlcan si Ponicova, famosi datorita legendelor sale.
Muntii Apuseni: acesti munti se intind pe o suprafata mare, fiind renumiti pentru cazanele si legendele lor. Cele mai cunoscute varfuri sunt Chica, Rea si Iorgovan.
Muntii Maramuresului: acestia se intind pe teritoriul a trei judete: Maramures, Bistrita-Nasaud si Satu Mare. Printre cele mai inalte muntii ale acestui district se numara Berchiu, Hermann si Muntele Bihorului.
Muntii Macinului: se gasesc in judetul Tulcea si sunt renumiti datorita formatiunii stancoase sau a miilor de artizani locali care construiesc interioarelor si exterioarelor caselor. Printre cei mai cunoscuti munti se numara Cotoi şi Sofianu.
;Muntii Fagarasului: acestia se intind de la nordul judetului Sibiu pana la sud-vestul judetului Alba si ofera privelisti unice asupra Muntelui Moldoveanu. Cel mai inalt varf al Muntilor Fagarasului este Moldoveanu, cu o altitudine de 2,544 m.
Din cele prezentate mai sus putem concluziona ca Romania dispune de o gama variata de munti care ofera oportunitati de recreere, aventura si respect pentru natura. Fiecare provincie ofera cate un ansamblu de munti unic in felul lor.