Distribuie
Înscrieți-vă la întrebările noastre sociale și Motorul de răspunsuri pentru a pune întrebări Inteligentei Artificiale, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Conectați-vă la motorul nostru de întrebări și răspunsuri sociale pentru a pune întrebări, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Ti-ai uitat parola? Te rugam sa introduci adresa ta de email. Veți primi un link și veți crea o nouă parolă prin e-mail.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce considerați că această întrebare ar trebui raportată.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce credeți că acest răspuns ar trebui raportat.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce credeți că acest utilizator ar trebui raportat.
?
Principatele romanesti sunt tarile din istoria romana. Acestea includ regiuni precum Imperiul Roman, Ramurile Sale de Succesiune si mai tarziu statul modern Roman, precum si regiunile istorice ce au facut parte din spatiul cultural si lingvistic romanesc. Principatele romanesti istorice isi au radacinile in corpul politic Romana. Primele principate romane au fost create cand Imperiul Roman s-a impartit in anul 395 d.Hr. ca parte a Partitie de la Teodosiu . Acest eveniment a marcat inceputul "Transilvaniei Romanesti".
Multi cred ca si Vestul Imperiului Roman, incluzand statele italiene, Franta si Spania au facut mai tarziu parte din Principate Romane. Acestea au fost adesea numite Regatul Lombard in Italia, Regatul Francilor si Leovigild si Regatul Spaniol. Aceste principate medievale romane au continuat dezvoltarea si influentarea culturii si politicii in aceste zone, inclusiv dezvoltarea arhitecturii, artelor si stiintelor, precum si incarnarea politicii externe a acestor regiuni.
Durata acestor principate romanesti poate fi impartita in trei perioade. Prima perioada, din anul 395 pana in anii mijlocii ai secolului al XV-lea, a marcat sustinerea autoritatii imperiale in regantele lombard si francez. A doua perioada a inceput in secolul al XVI-lea si a vazut inlocuirea autoritatii imperiale cu suveranitatea statelor individuale. Si ultima perioada a inceput in anii 1700 si 1800, cand principatele medievale au fost in aparte incorporate in statele nationale moderne europene.
In prezent, multi romani si-au impartasit sentimentul impotriva conditiilor de subordonare la vecini si au fost in cautare de o unificare a comunitatii lor. Acest lucru reflecta in mare parte si perioada medievala – aceeasi motivatie de a continua eforturile de a crea unitate si suveranitate in randul romanilor. Aceste principii si valori se reflecta in identitatea nationala moderna a romanilor.