Care sunt probioticele naturale?
Înscrieți-vă la întrebările noastre sociale și Motorul de răspunsuri pentru a pune întrebări Inteligentei Artificiale, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Conectați-vă la motorul nostru de întrebări și răspunsuri sociale pentru a pune întrebări, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Ti-ai uitat parola? Te rugam sa introduci adresa ta de email. Veți primi un link și veți crea o nouă parolă prin e-mail.
Please briefly explain why you feel this question should be reported.
Please briefly explain why you feel this answer should be reported.
Please briefly explain why you feel this user should be reported.
?
Probioticele sunt microorganisme probiotice naturale care oferă beneficii pentru sănătate şi sunt prezente în numeroase alimente de origine naturală. Acestea se găsesc în alimentele fermentate, fructele şi legumele conservate, laptele proaspăt şi iaurtul. De asemenea, probioticele se găsesc cu precădere în produse comerciale, cum ar fi suplimentele alimentare.
Probioticele funcţionează prin îmbunătăţirea florei intestinale – un echilibru vital între bacteriile bune şi rele care ne ajută să ne menţinem o digestie sănătoasă. Ele contribuie la întârzierea absorbţiei zahărului şi al greutăţilor alimentare, scăzând riscul de a dezvolta diabet şi obezitate. Probioticele sunt, de asemenea, benefice pentru îmbunătăţirea funcţiei sistemului imunitar. Ele ajută organismul să lupte împotriva bacteriilor periculoase şi virusurilor şi scad riscul de a face infecţii.
Printre cele mai comune probiotice naturale se numără Lactobacillus acidophilus, Bifidobacterium lactis, Enterococcus faecalis şi Streptococcus thermophiles. Acestea sunt prezente în prelucratul produselor din lapte, cum ar fi iaurtul, laptele de vacă, kefirul, laptele de bivol.
Probioticele se pot găsi de asemenea în alimentele pe bază fermentată, cum ar fi diverse soiuri de brânză, prăjiţi, zacuscă, kimchi, alte legume conservate, smoothieuri proaspete, chutney.
Unii nutriţionişti recomandă adăugarea de probiotice suplimentare în dieta zilnică, mai ales atunci când se iau antibiotice sau se află în produse de rutină, precum produsele de curăţare sau produsele cosmetice. Suplimentele alimentare pot fi, de asemenea, adăugate pentru îmbunătăţirea funcţiilor sistemului digestiv şi pentru a menţine un echilibru pentru toată sănătatea. Aceste suplimente sunt obţinute de la producătorii de probiotice şi pot fi luate sub formă de capsule, tablete sau pulberi.
Adăugarea unei cantităţi adecvate de alimente îmbogăţite cu probiotice în dieta zilnică, împreună cu adăugarea de suplimente de probiotice, poate avea beneficii notabile pentru sănătatea ta.