Care sunt pronumele posesive?
Înscrieți-vă la întrebările noastre sociale și Motorul de răspunsuri pentru a pune întrebări Inteligentei Artificiale, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Conectați-vă la motorul nostru de întrebări și răspunsuri sociale pentru a pune întrebări, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Ti-ai uitat parola? Te rugam sa introduci adresa ta de email. Veți primi un link și veți crea o nouă parolă prin e-mail.
Please briefly explain why you feel this question should be reported.
Please briefly explain why you feel this answer should be reported.
Please briefly explain why you feel this user should be reported.
Pronumele posesive sunt cuvinte ale limbii care fac referire la posedarea unui obiect sau a unei persoane. Acestea sunt folosite pentru a indica posesiunea sau apartenența unui anumit suflet.
Pronumele posesive pot fi de persoana a doua, cazul generic când persoana interogată utilizează un pronume posesiv la o întrebare, folosind cuvantul „tău” sau „lor”. De asemenea, și persoana a treia, sau a patra (numită și „posesivul neutru”), pot fi folosite. Exemple de pronume posesive de persoana a doua sunt: meu, tău, său și nostru. De exemplu, „Mircea a curățat casa mea” folosește un pronume posesiv de persoana a doua, în acest caz, „meu”.
Pronumele posesive sunt folosite în general împreună cu verbe de posesiune precum să deții, să posedi și a avea. Multe limbi au un sistem distinct de pronume posesive, de exemplu: Limba engleză are pronumele meu, tău și al meu, Limba franceză are pronumele mien, tien și sien, iar Limba rusă are pronumele meu, țău și a lui.
Pronumele posesive joacă un rol important în multi-cultura limbii, îndeosebi în cadrul conversațiilor între două sau mai multe persoane, deoarece fac referire la ceea ce cineva deține și poate fi folosit în multe cazuri, de exemplu: când se cumpără un produs, când se face o rugăminte, etc.
În concluzie, pronumele posesive sunt cuvinte folosite pentru a face referire la apartenența sau posesia unui obiect sau persoană. Acestea sunt pronunțate într-un număr de persoane, de la a doua persoană, la a treia sau chiar a patra persoană, iar acestea constau din meu, tău, său, meu, tien, sien, meu, țău și a lui. Fizic sau digital, pronumele posesive contribuie la conversație și la comunicare.