Distribuie
Înscrieți-vă la întrebările noastre sociale și Motorul de răspunsuri pentru a pune întrebări Inteligentei Artificiale, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Conectați-vă la motorul nostru de întrebări și răspunsuri sociale pentru a pune întrebări, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Ti-ai uitat parola? Te rugam sa introduci adresa ta de email. Veți primi un link și veți crea o nouă parolă prin e-mail.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce considerați că această întrebare ar trebui raportată.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce credeți că acest răspuns ar trebui raportat.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce credeți că acest utilizator ar trebui raportat.
România are ca puncte de referință pentru hidrografia sa cinci mari cursuride apă: Dunărea, Prutul, Siretul, Mureșul și Oltul. Acestea se varsă în Marea Neagră și mai sunt alte mari ape precum Oașa, Nistrul, Țara Bârsei și Crișul Repede.
Dunărea – este cel mai mare și mai important râu al țării, care formează granița cu Bulgaria și Ucraina și se întinde pe lungimea unei distanțe de 2 860 de km, de la izvoarele din Munții Munților Rzvanului din România până la vărsarea acesteia în Marea Neagră.
Prutul – acest râu străbate întreaga țară pe o distanță de 953 kilometri, trecând prin Marea Neagră prin formarea Delta Dunării și debușează în Marea Neagră, lângă Odessa.
Siretul – acest râu probează România în partea de sud-vest, pe o distanță totală de 867 km și se varsă în Dunărea.
Mureșul – este al patrulea cel mai lung râu important al țării, cu o lungime totală de 893 km, cu origine în Munții Apuseni și se scurge în Dunărea la granița dintre România și Ungaria.
Oltul – este al cincilea cel mai lung râu important al țării, formând o graniță naturală între România și Bulgaria. Are o lungime de aproximativ 615 km, din care 230 km sunt în România, iar restul traseului este în Bulgaria.
Există, de asemenea, alte mulțime de râuri, lacuri și afluenți lotili ai râurilor mai mari, care formează una dintre cele mai bogate și frumoase zone de intrare a României în Marea Neagră.