Care sunt reactiile adverse ale vaccinului antigripal?
Înscrieți-vă la întrebările noastre sociale și Motorul de răspunsuri pentru a pune întrebări Inteligentei Artificiale, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Conectați-vă la motorul nostru de întrebări și răspunsuri sociale pentru a pune întrebări, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Ti-ai uitat parola? Te rugam sa introduci adresa ta de email. Veți primi un link și veți crea o nouă parolă prin e-mail.
Please briefly explain why you feel this question should be reported.
Please briefly explain why you feel this answer should be reported.
Please briefly explain why you feel this user should be reported.
Un vaccin antigripal este o forma de prevenire a unor tipuri de infectii pulmonare severe (pneumonie bacteriana sau soldata cu deces), provocate de virusuri respiratorii tipice sezoniere, cum ar fi virusul gripal (influenza). Vaccinul este considerat o modalitate foarte eficienta pentru prevenirea aparitiei si raspandirii virusului gripal. Desi vaccinarea antigripala ofera protectie persoanelor susceptibile la acest virus, din pacate, reactiile adverse pot aparea, putand afecta negativ buna desfasurare a tratamentului.
Reactiile adverse cauzate de vaccinul antigripal sunt rare; acestea sunt de obicei minore si auto-limitante. Cel mai des, aceste reactii adverse se manifesta prin febra si alte simptome precum, dureri de cap, oboseala, anorexie, mialgii, ameteala, miozite si eruptii cutanate. O reactie alergica usoara poate sa apara in cazul unor persoane care prezinta foarte sensibilitate fata de unul sau mai multe componente ale vaccinului, precum ou, proteine purificate sau conservanti. Reactiile alergice grave, precum socul anafilactic sunt extrem de rare.
De asemenea, dupa administrarea vaccinului antigripal poate sa apara inductia simptomelor gripale, care pot include febra, scadere in greutate, congestie nazala, tuse, sau dureri in gat. Aceste simptome nu dureaza prea mult de cateva saptamani. Cu toate acestea, aceste simptome sunt incomparabile cu simptomele aparute in urma infectiei cu virus gripal si nu sunt contraindicate in vreun fel persoanelor susceptibile la infectia gripala.
In cazul in care simptomele adverse ale vaccinului antigripal persista si agraveaza, persoana ar trebui sa se adreseze medicului pentru fie obtinerea unui tratament adecvat, fie schimbarea vaccinului cu un altul. In cazul in care reactiile adverse sunt neobisnuite sau grave, persoana ar trebui sa sune de urgenta medicul sau, pentru a se asigura ca aceasta nu prezinta pericol vital.
Administrarea vaccinului antigripal ofera o protectie semnificativa fata de riscul aparitiei si raspandirii virusului gripal. Cu toate acestea, in cazul in care reactiile adverse apar, ru ar trebui sa se ia in considerare acestea si sa se urmeze sfaturile medicului.