Distribuie
Înscrieți-vă la întrebările noastre sociale și Motorul de răspunsuri pentru a pune întrebări Inteligentei Artificiale, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Conectați-vă la motorul nostru de întrebări și răspunsuri sociale pentru a pune întrebări, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Ti-ai uitat parola? Te rugam sa introduci adresa ta de email. Veți primi un link și veți crea o nouă parolă prin e-mail.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce considerați că această întrebare ar trebui raportată.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce credeți că acest răspuns ar trebui raportat.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce credeți că acest utilizator ar trebui raportat.
Resursele regenerabile sau „resursele verzi” sunt resurselenaturale utilizabile ale Planetei, ce pot fi reproduce, reasezate sau recuperate prin modificari tipice ale mediului. Ele poarta denumirea de regenerabile pentru ca pot fi refolosite si regenarate, asigurand constant un flux de energie si bunuri.
Principalul avantaj al utilizarii resurselor regenerabile, fata de cele neregenerabile, este acela ca ele nu produc energie si alte materii prime alimentate de combustibili fosili, astfel incatprotectia mediului se realizeaza prin diminuarea emisiilor de gaze cu efect de sera ce pot afecta clima globala si sanatatea oamenilor si a animalelor locale. Exista mai multe surse de energie regenerabila disponibile pentru uzul uman, cateva exemple fiind energia solar, cea hidro-electrica, energia eoliana sau biomasacombustibila.
Energia solara poate fi captata prin utilizarea panourilor fotovoltaice ce acumuleaza energie din radiatiile solare si transforma aceasta energie in energie electrica.
Energia hidro-electrica se obtine prin transformarea fortei celor trei surse de apa: mare, fluvii, cascade. Apa este impulsata si centrifugata prin generatoarele instalate, transformand energia cineticasa in electricitate .
Energia eoliana se obtine prin folosirea turbinei eoliene, urmarindu-se transformarea energiei cinetice a vantului in electricitate.
Energia biomasacombustibila poate fi generata prin arderea si oxidarea materialelor biologice, obtinuta din substante gata-facute sau prin procesare/productie proprie.
Din fericire, serviciile oferite de tehnologia moderna permit oamenilor sa fie cunoscatori si sa aiba acces la informatii referitor la consumul de energie si resurse. In plus, schimbarile legislative si tehnologia avansata fac ca tot mai multe persoane sa recurga la resurse regenerabile. Folosirea acestor surse va duce intr-un final la protectia mediului, respectand principiile ecologice si prin compensarea datoriilor facute fata de mediul inconjurator.