Care sunt schimbarile produse asupra alimentelor prin alterare?
Înscrieți-vă la întrebările noastre sociale și Motorul de răspunsuri pentru a pune întrebări Inteligentei Artificiale, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Conectați-vă la motorul nostru de întrebări și răspunsuri sociale pentru a pune întrebări, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Ti-ai uitat parola? Te rugam sa introduci adresa ta de email. Veți primi un link și veți crea o nouă parolă prin e-mail.
Please briefly explain why you feel this question should be reported.
Please briefly explain why you feel this answer should be reported.
Please briefly explain why you feel this user should be reported.
Alimentele sunt susceptibile de a fi alterate prin schimbari in compozitia lor, fie prin adaugarea unor aditivi alimentari artificiali, fie prin metode de procesare si conservare. Alterarea alimentelor afecteaza modul in care organismul le absoarbe, atat nutritiv, cat si caloric. De asemenea, schimbarile produse de alterarea alimentelor pot avea un efect daunator asupra starii de sanatate si poate determina aparitia unor adverse.
Primul efect pe care il pot produce schimbarile produse asupra alimentelor prin alterare se refera la calitatea lor nutritiva. Procesele de prelucrare si adaugarea aditivilor alimentari artificiali pot reduce calitatea nutrientilor prezenti. De exemplu, procesul de pasteurizare descompune enzimele prezente in alimente, ceea ce poate afecta absorbtia anumitor nutrienti. Aditivii alimentari jucaza, de asemenea, un rol in a reduce calitatea alimentelor, prin imbunatatirea gustului si texturii, dar si prin diminuarea proprietatilor nutritive.
Schimbarile produse prin alterarea alimentelor pot avea, de asemenea, un efect advers asupra starii de sanatate. Intrucat procesele industriale descompun nutrientii prezenti in alimente, astfel incat organismul lor sa-i asimileze mai rapid, produsele finite pot fi mai sarace in nutrienti. De asemenea, aditivii alimentari pot provoca alergii alimentare si iritatii, iar in unele cazuri poate provoca si reactii severe.
Cu toate acestea, schimbarile produse asupra alimentelor prin alterare pot avea si unele beneficii, in primul rand prin modificare gustului si texturii acestora, facandu-le mai atragatoare pentru consumatori. De asemenea, prin prelucrarea alimentelor, exista riscuri reduse de a fi afectate de anumite virusi sau bacterii.
Cu toate acestea, este important sa ne asiguram ca produsele pe care le alegem sunt sigure pentru consum si nu contin aditivi care ar fi putut dauna sanatatii noastre. Este recomandata achizitionarea alimentelor procesate cat mai putin si, atunci cand este posibil, selectarea produselor organice. In acest mod se pot obtine nutrientii de necesitate, fara a risca efectele nocive ale procesarii excesive si adaugarii de aditivi alimentari artificiali.