Care sunt simptomele bilei lenese?
Înscrieți-vă la întrebările noastre sociale și Motorul de răspunsuri pentru a pune întrebări Inteligentei Artificiale, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Conectați-vă la motorul nostru de întrebări și răspunsuri sociale pentru a pune întrebări, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Ti-ai uitat parola? Te rugam sa introduci adresa ta de email. Veți primi un link și veți crea o nouă parolă prin e-mail.
Please briefly explain why you feel this question should be reported.
Please briefly explain why you feel this answer should be reported.
Please briefly explain why you feel this user should be reported.
Bila leneasa (sau hipobilia) este un simptom al unui unei anumite boli a ficatului. Persoanele diagnosticate cu boala se confrunta deseori cu simptome precum crampe stomacale, lipsa poftei de mancare, greata si varsaturi, diaree, temperatura crescuta, flatulenta si o senzatie generala de disconfort.
Cauzele bilei lene se datoreaza unei scaderi a productiei de bila in ficat. Acest lucru se poate intampla datorita infectiilor, leziunilor la nivelul ficatului si/sau ficatului gras. De asemenea, bila leneasa poate fi cauzata si de medicamente care actioneaza asupra ficatului si impiedica bila sa se excrete.
In cazurile moderate ale bilei lenease, simptomele pot include disconfort si durere abdominala cronica, eructatii, greata, varsaturi si/sau splenomegalie (marirea splinei). Simptomele pot deveni mai severe in cazuri severe – crize abdominale severe, icter, hiperpigmentare si temperatura elevata.
Pentru a diagnostica bila leneasa, medicul poate face analize de sange, ecografie si endoscopie pentru a determina functionarea corecta a ficatului si a altor organe. Se poate efectua, de asemenea, RMN, dexascan si CT pentru a evalua starea ficatului si a altor tesuturi.
Tratamentul bilei lenease depinde de severitatea bolii si poate include schimbarea dietei si a medicamentelor, tratamentul medicamentos sau chiar interventii chirurgicale. In cazuri grave pot fi necesare transplanturi hepatice, dar acest lucru este foarte rar.
La momentul actual, nu exista solutii definitive pentru bila leneasa. Cu toate acestea, se recomanda o atentie sporita la simptomele mentionate si adoptarea unui stil de viata sanatos si a unei diete echilibrate, deoarece acestea pot contribui la prevenirea complicatiilor si la diminuarea simptomelor.