Care sunt simptomele cand ai probleme cu fierea?
Înscrieți-vă la întrebările noastre sociale și Motorul de răspunsuri pentru a pune întrebări Inteligentei Artificiale, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Conectați-vă la motorul nostru de întrebări și răspunsuri sociale pentru a pune întrebări, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Ti-ai uitat parola? Te rugam sa introduci adresa ta de email. Veți primi un link și veți crea o nouă parolă prin e-mail.
Please briefly explain why you feel this question should be reported.
Please briefly explain why you feel this answer should be reported.
Please briefly explain why you feel this user should be reported.
Fierea este o glanda, ce face parte din sistemul digestive, ce secreta bila in intestine, pentru a ajuta la digestie. Cand fierea nu functioneaza corespunzator, acest lucru poate provoca anumite simptome si afectiuni de sanatate. Aceste simptome vor diferi, in functie de severitatea afectiunii sau afectiunilor care cauzeaza problemele cu fierea.
Printre cele mai frecvente simptome in cazul in care ai probleme cu fierea se numara dureri abdominale, greata si varsaturile. Aceste simptome pot aparea dupa ce ai mancat alimentele care contin grasimi sau fibre alimentare in exces. Aceste simptome pot fi accompaniate de diaree si senzatie de balonare.
De asemenea, scaunele cu culoare inchisa sau decolorate, care sunt acele scaune care sunt mai frecvente in cazul persoanelor cu probleme la fiere, pot fi unul dintre simptomele acestor afectiuni ale fierei. In unele cazuri, persoanele pot prezenta urina inchisa la culoare si, desi pruritul nu este un simptom comun, persoanele cu probleme la fiere pot prezenta simptome de prurit.
Alte simptome asociate problemelor la fiere pot include oboseala excesiva, pierderea poftei de mancare sau chiar scaderea in greutate. Majoritatea acestor simptome pot fi rezultatul afectiunilor cauzate de bolile ficatului.
O alta problema care poate cauza probleme la fiere se numeste colestaza, care este un blocaj al canalelelor biliare. Boala este cauzata de colesterolul acumulat in canale si poate provoca simptome precum greata, varsaturi, dureri abdominale si urina inchisa la culoare. Aceste simptome se pot transforma in simptome mai grave, precum durerile abdominale, scaderea in greutate, tulburari mentale si oboseala.
In cazul in care suspectezi ca ai o afectiune la fiere sau prezinti simptome caracteristice problemelor cu fierea, este recomandat sa iei legatura cu un medic pentru un examen medical amanuntit. Acesta va evalua starea si istoria ta medicala si te va indruma in ceea ce priveste tratamentul cel mai potrivit pentru tine.
Exista tratamente disponibile pentru anumite afectiuni ale ficatului sau ale fierei care pot reduce simptomele asociate si mentine sanatatea ficatului. Aceste tratamente pot include schimbarea regimului de viata, cum ar fi reducerea consumului de grasimi si a cantitatii de alcool, precum si tratamente medicamentoase si, uneori, chirurgicale.