Care sunt simptomele cand iti vine ciclul?
Înscrieți-vă la întrebările noastre sociale și Motorul de răspunsuri pentru a pune întrebări Inteligentei Artificiale, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Conectați-vă la motorul nostru de întrebări și răspunsuri sociale pentru a pune întrebări, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Ti-ai uitat parola? Te rugam sa introduci adresa ta de email. Veți primi un link și veți crea o nouă parolă prin e-mail.
Please briefly explain why you feel this question should be reported.
Please briefly explain why you feel this answer should be reported.
Please briefly explain why you feel this user should be reported.
menstrual
Ciclul menstrual, sau menstruatia, este o parte importanta a vietii unei femei. Acesta poate sa varieze de la femeie la femeie in ceea ce priveste durata si intensitatea simptomelor. Aceste simptome pot aparea inainte sau in timpul ciclului menstrual si sunt cunoscute sub numele de dismenoree primara.
Unele dintre simptomele comune inainte de ciclul menstrual includ schimbari emotionale, cum ar fi sentimente mai intense de tristete sau depresie, oboseala si iritabilitate. De asemenea, poti remarca modificari ale poftei si anorexie, cresterea sensibilitatii la durere si crampe abdominale.
Simptome aparute in timpul ciclului menstrual includ senzatia de greutate si presiune in zona abdominala si alte zone din corp, crampe severe in zona abdomenului, sangerari abundente si dureri in spatele si coapsele. Unele femei pot sa aiba si crampe la nivelul partii inferioare a spatelui, balonare, constipatie sau diaree, dureri de cap sau ameteli, si nivel urcat de sensibilitate la lumina sau zgomot. Daca aceste simptome persistente sau se agraveaza, atunci trebuie sa contactezi un medic pentru a diagnostica si trata din timp afectiunea.
In general, ciclul menstrual poate provoca stres si disconfort in ceea ce priveste simptomele asociate acestuia, dar simptomele se pot ameliora prin managementul stresului si respectarea unui program regulat de exercitii fizice. De asemenea, dieta nutritia adecvata si suplimentele vitamine poate fi de ajutor in mentinerea unei bune stari de sanatate si a functionarii optime a sistemului reproductiv.