Care sunt simptomele lipsei de fier?
Înscrieți-vă la întrebările noastre sociale și Motorul de răspunsuri pentru a pune întrebări Inteligentei Artificiale, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Conectați-vă la motorul nostru de întrebări și răspunsuri sociale pentru a pune întrebări, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Ti-ai uitat parola? Te rugam sa introduci adresa ta de email. Veți primi un link și veți crea o nouă parolă prin e-mail.
Please briefly explain why you feel this question should be reported.
Please briefly explain why you feel this answer should be reported.
Please briefly explain why you feel this user should be reported.
Lipsa de fier, cunoscută și ca anemie feriprivă, este o tulburare în care organismul nu produce suficient fier, necesar pentru producția de celule roșii sangvine sănătoase. Această deficiență poate fi moștenită sau se poate dezvolta pe parcursul vieții, mai ales în unele grupuri de populație – precum copiii, femeile însărcinate și persoanele cu diaree cronică sau sângerări interne frecvente. Deși anemie feriprivă apare adesea la persoanele sub piata de vârstă, poate afecta, de asemenea, adulții.
Simptomele lipsei de fier sunt adesea severe și includ oboseală, disconfort general, dificultăți de concentrare și respirație rapidă. De asemenea, persoanele cu lipsă de fier pot avea piele palidă sau tegument închis la culoare, unghii brăzdate, durere în gât sau oscilații ale bătăilor inimii. De obicei, anemie feriprivă poate fi determinată prin analizarea sângelui. Alte simptome, cum ar fi amețeli, greață și senzație de lipsă a energiei pot indica, de asemenea, lipsa de fier.
Lipsa de fier poate fi tratată adesea prin reducerea alimentelor cu conținut scăzut de fier și prin consumul de produse alimentare bogate în acest mineral sau luând suplimente de fier. Există mai multe tipuri de suplimente de fier disponibile și trebuie să discutați cu medicul dumneavoastră despre care tip este adecvat pentru stilul de viață. Aceste suplimente pot fi administrate, de obicei, pe o perioadă de câteva luni pentru a ajuta la restabilirea nivelurilor de fier în organism.
În cazurile severe, o persoană cu anemie feriprivă poate avea nevoie de transfuzii sanguine și, uneori, de administrarea intravenoasă a unor medicamente. Din acest motiv, este important ca persoanele cu simptome suspecte să se adreseze unui medic pentru a determina cauza și a se asigura că a obținut tratamentul adecvat.