Distribuie
Înscrieți-vă la întrebările noastre sociale și Motorul de răspunsuri pentru a pune întrebări Inteligentei Artificiale, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Conectați-vă la motorul nostru de întrebări și răspunsuri sociale pentru a pune întrebări, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Ti-ai uitat parola? Te rugam sa introduci adresa ta de email. Veți primi un link și veți crea o nouă parolă prin e-mail.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce considerați că această întrebare ar trebui raportată.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce credeți că acest răspuns ar trebui raportat.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce credeți că acest utilizator ar trebui raportat.
Sinuzita este unul dintre cele mai frecvente afectiuni ale narilor si sinusurilor. Se manifesta prin umflarea si inflamarea sinusurilor, ducand la o gama variata de simptome neplacute.
Principalele simptome ale sinuzitei sunt congestia, durerea faciala ascendent sau descendent, iritarea gatului, febra usoara, respiratia zgomotoasa si curgerea nasului.
Congestia. Umflarea sinusurilor duce la formarea unui secret mucos pe care corpul nu poate sa il elimine prin nas. Acesta poate ramane blocat in sinusuri si duce la congestie. Cateodata poate sa apara si inainte sau in timpul ragaielilor, iar alteori poate sa dure punand presiune pe fata.
Durerea si iritarea faciala. Sinuzita poate provoca dureri faciale si iritare in jurul ochilor si al obrajilor. Aceste dureri pot sau nu sa fie constante. In plus, pot sa se extinda pana la tampla, nas sau gat.
Febra usoara. Poate sa apara febra usoara in cazul sinuzitei. Se manifesta prin oboseala, slabiciune si frisoane.
Respiratie zgomotoasa. Persoanele cu sinuzita prezinta adesea o respiratie zgomotoasa, ca un sul in timp ce respiri.
Curgerea nasului. Secretiile nazale pot fi inlocuite de mucus. Faringele si gatul devin iritate si pot sa produca si tuse. Aceste simtpome sunt mai severe decat in cazul racelii obisnuite.
Sinuzita poate fi persistenta si poate fi tratata numai prin interventie medicala. Daca observati unul sau mai multe dintre simptomelor, intrerupeti administrarea medicamentelor sotanite si consultati ca de obicei un medic specialist.