Care sunt simptomele spondilozei cervicale?
Înscrieți-vă la întrebările noastre sociale și Motorul de răspunsuri pentru a pune întrebări Inteligentei Artificiale, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Conectați-vă la motorul nostru de întrebări și răspunsuri sociale pentru a pune întrebări, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Ti-ai uitat parola? Te rugam sa introduci adresa ta de email. Veți primi un link și veți crea o nouă parolă prin e-mail.
Please briefly explain why you feel this question should be reported.
Please briefly explain why you feel this answer should be reported.
Please briefly explain why you feel this user should be reported.
Spondiloza cervicala este o afectiune cronica a coloanei vertebrale care se dezvolta în timp, in general ca rezultat al inaintarii in varsta. Afecteaza coloana vertebrala in special gatul, adica vertebrele, discurile intervertebrale si ligamentele din aceasta zona. In cazuri avansate aceasta poate afecta si maduva spinarii si elementele nervoase care saleaza gatul, bratul si mainile.
Simptomele principale ale spondilozei cervicale sunt durerile cronice, localizate in general la nivelul gatului si la nivelul umerilor. Durerile pot sa iradieze in urechi, mandibula, brat si maini. Majoritatea persoanelor care sufera de spondiloza cervicala descriu durerile ca si tensiune. Pacientii se mai pot confrunta cu amorteli si furnicaturi ale extremitatilor superioare, schimbari ale vocei, dureri de cap, oboseala si pierderea fortei in membrele superioare. Pe masura ce boala avanseaza, exista riscul de aparitie a dificultatilor de coordonare a miscarilor si un risc crescut de lezare neurologica permanenta.
Simptomele spondilozei cervicale pot fi intampinate si in cazurile de osteoartrita cervicala, astfel incat vor fi necesare o radiografie si RMN pentru a confirma diagnosticul si a stabili un plan de tratament adecvat. Tratamentul cu medicamente si fizioterapie sunt obisnuit recomandate pentru ameliorarea simptomelor si pentru a preveni agravarea bolii. In cazuri severe, se poate recurge la interventii chirurgicale pentru a corecta deformarile coloanei si pentru a ajuta la eliberarea presiunii asupra maduvei spinarii si a nervilor spinali.