Care sunt simptomele tensiunii mari?
Înscrieți-vă la întrebările noastre sociale și Motorul de răspunsuri pentru a pune întrebări Inteligentei Artificiale, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Conectați-vă la motorul nostru de întrebări și răspunsuri sociale pentru a pune întrebări, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Ti-ai uitat parola? Te rugam sa introduci adresa ta de email. Veți primi un link și veți crea o nouă parolă prin e-mail.
Please briefly explain why you feel this question should be reported.
Please briefly explain why you feel this answer should be reported.
Please briefly explain why you feel this user should be reported.
Tensiunea arteriala crescuta este cea mai comuna problema a sanatatii, care afecteaza foarte multi oameni. Imagineaza-ti inima care pompaaza sange prin artere, vase si arteriole catre organele tale. Atunci cand inima pompeaza sange, acesta exercita presiune asupra acestor vase. Acest lucru este cunoscut sub numele de tensiune arteriala.
Ce este tensiunea arteriala mare?
Tensiunea arteriala mare (HTA) se refera la presiunea mai mare exercitata de catre sange in vasele de sange. Cand inima bate, face o presiune asupra peretilor vaselor de sange, care duce la cresterea tensiunii arteriale. Tensiunea arteriala mare cauzeaza o presiune crescuta pe peretele arterial, ceea ce provoaca un risc mai mare de aparitie a afectiunilor cardiace.
Cum iti poti da seama daca suferi de tensiune arteriala mare?
Desi uneori nu exista simptome sau semne de avertizare, iata cateva simptome ale tensiune arteriala mari:
Ameteli, intepaturi sau amorteli in maini si picioare
Cap nelinistit sau puls rapid
Piele rece si palida
transpiratii excesive
Greata sau varsaturi
Tulburari de somn
Oboseala inexplicabila
Probleme de vedere
Respiratie rapida sau scurta
Dureri de cap, surditate si confuzie
De obicei, tensiunea arteriala mare nu poate fi tratata cu medicamente. Cu toate acestea, cheia catre tratarea HTA consta in schimbarea stilului de viata si adoptarea unui stil de viata sanatos si moderat. Acest lucru include consumul unei diete sanatoase, limitarea consumului de alcool si exercitiile fizice regulate. Tratamentele pot include, de asemenea, medicatia prescrisa de medicul dumneavoastra. Pentru a preveni HTA, evitati stresul excesiv si anumite alimente bogate in sare.