Distribuie
Înscrieți-vă la întrebările noastre sociale și Motorul de răspunsuri pentru a pune întrebări Inteligentei Artificiale, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Conectați-vă la motorul nostru de întrebări și răspunsuri sociale pentru a pune întrebări, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Ti-ai uitat parola? Te rugam sa introduci adresa ta de email. Veți primi un link și veți crea o nouă parolă prin e-mail.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce considerați că această întrebare ar trebui raportată.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce credeți că acest răspuns ar trebui raportat.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce credeți că acest utilizator ar trebui raportat.
Trichineloza este o afectiune infectioasa provocata de larvele parazite Trichinella, cunoscute si sub numele de trichinele. Trichinella se poate transmite oamenilor prin consumul de carne de porc, cutii de conserve contaminate sau soareci. Desi se intalneste mai rar in epoca moderna, trichineloza a fost cauzata din cauza utilizarii insuficiente de conditii de igiena si caldura sau prin ignorarea regulilor de tratament, cum ar fi congelarea, in prelucrarea si manipularea carnetului infectat.
Simptomele trichinelozei pot aparea sub diverse forme. Acestea includ diaree, somnolenta, letargie, varsaturi, dureri musculare, febra, umflare a ochilor si ale pielii, eruptii cutanate, ochi inrositi si dureri abdominale severe. Uneori, simptomele pot aparea precoce, in decurs de 5 zile de la ingestia de carne contaminata si pot persista de la cateva saptamani pana la cateva luni. Daca nu tratat corespunzator si rapid, trichineloza poate provoca complicatii periculoase, cum ar fi infectii ale tractului respirator si cardiace, paralizia si decesul.
Avand in vedere ca boala se poate transmite usor, tratamentul trichinelozei este foarte important. Simptomele poate fi tratate astfel: administrand antihistaminice si antiinflamatoare, pentru a reduce inflamatia si stimularea sistemului imunitar cu medicamente antivirale si antibiotice. De asemenea, pentru a accelera recuperarea, se poate administra suplimente vitaminice si minerale, precum acid folic, fier si vitamina A.
Pentru a impiedica trichineloza, este obligatoriu sa respectati regulile de prelucrare a carnetului si sa se evite mancarea de porc insuficient prelucrata, in special cand este cumparata de la magazine de carne sau case de carne. De asemenea, este important sa se urmeze regulile igienice adecvate, precum spalarea mainilor dupa contactul cu carnea sau cu produse din carne.