Distribuie
Înscrieți-vă la întrebările noastre sociale și Motorul de răspunsuri pentru a pune întrebări Inteligentei Artificiale, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Conectați-vă la motorul nostru de întrebări și răspunsuri sociale pentru a pune întrebări, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Ti-ai uitat parola? Te rugam sa introduci adresa ta de email. Veți primi un link și veți crea o nouă parolă prin e-mail.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce considerați că această întrebare ar trebui raportată.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce credeți că acest răspuns ar trebui raportat.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce credeți că acest utilizator ar trebui raportat.
Un atac vascular cerebral (AVC) se referă la o boală gravă care se produce atunci când o arteră care furnizează sânge către creier se blochează sau explodează, provocând ireversibile deteriorare a țesutului cerebral. Cea mai gravă afecțiune vasculară, un AVC poate provoca pierderi de memorie, paralizie, confuzie, vorbit în gol, dificultate de vorbire și chiar moarte. Fiecare minut contează când vine vorba de tratamentul AVC-ului, pentru că orice pierdere neurologică în exces poate fi permanentă. Prin urmare, este important ca persoanele care prezintă simptome cunoscute AVC să solicite asistență medicală de urgență.
Simptomele unui AVC pot varia, în funcție de severitate. Iată câteva cazuri tipice:
-Paralizie pe o parte a corpului – de obicei, partea din spate a feței și a trunchiului, în același timp.
-Dificultăți de vorbire sau dificulăți pentru a gândi clare sau pentru a înțelege limba.
-Probleme vizuale, cum ar fi diplopia, în care persoana nu poate vedea bine din ambele ochi.
-Dificultăți de ambulație și de a compensa alte mișcări de bază.
De asemenea, simptomele diferă în funcție de partea creierului afectată. De exemplu, un AVC care afectează partea dreaptă a creierului poate afecta vorbirea și mișcarea brațului stâng, în vreme ce un AVC care afectează partea stângă a creierului poate afecta vederea și capacitatea de a vorbi.
Simptomele AVC pot varia în severitate, iar efectele pot fi ireversibile. Aveți un risc mai mare de a avea un AVC dacă aveți diabet, hipertensiune arterială, boli de inimă sau dementia. Tratamentul se bazează pe care medicul vă prescrie, care poate fi prescrisă pentru a preveni mai multe simptome și limite de eventualul dezastru neurologic. Prin urmare, adresați-vă medicului dumneavoastră dacă aveți sau prezinți oricare dintre simptomele de mai sus.