Care sunt statele ex iugoslave?
Înscrieți-vă la întrebările noastre sociale și Motorul de răspunsuri pentru a pune întrebări Inteligentei Artificiale, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Conectați-vă la motorul nostru de întrebări și răspunsuri sociale pentru a pune întrebări, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Ti-ai uitat parola? Te rugam sa introduci adresa ta de email. Veți primi un link și veți crea o nouă parolă prin e-mail.
Please briefly explain why you feel this question should be reported.
Please briefly explain why you feel this answer should be reported.
Please briefly explain why you feel this user should be reported.
Statele ex iugoslave sunt unele dintre cele mai importante regiuni din Europa de Sud-Est, având o istorie complexă și controversată. După crearea Federației Iugoslaviei în 1918, țara a fost condusă de două monarhii, prima cădere a monarhiei venind în 1945 cu instaurarea comunismului.
Fără îndoială, evenimentul cel mai important în istoria ex iugoslavă a fost căderea comunismului și dezintegrarea țării, ceea ce a dus la ceea ce este astăzi secolul 21 din zona ex-iugoslavă. Există patru state care au ieșit din fosta Iugoslavie în 1990-1991: Slovenia, Croația, Bosnia și Herțegovina și Republica Federală Iugoslavă, care ao fost renumitul Republicii Sârbe Muntenegru (RSM).
În plus față de acești patru, mai există și Kosovo, care a declarat independenta de Serbia în 2008 și a fost recunoscut de ONU ca pe un stat independent și independent. Exclusivitatea statelor iugoslave se aplică și altor regiuni contestate, cum ar fi Macedonia și Serbia Orientală, care nu sunt state recunoscute în mod oficial de ONU.
De-a lungul anilor, fiecare dintre aceste state și-a dezvoltat propria sa politică, cultură și economie, visând la o existență națională fără precedent în sfera istoriei ex iugoslave. Din păcate, oricât de optimistă ar fi această privire la viitor, în unele dintre teritoriile disputate, istoria complexă și conflictele religioase au cauzat tensiuni și confuzie care au făcut ca integrarea să fie încă un deziderat.