Care sunt tarile din grupa 0?
Înscrieți-vă la întrebările noastre sociale și Motorul de răspunsuri pentru a pune întrebări Inteligentei Artificiale, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Conectați-vă la motorul nostru de întrebări și răspunsuri sociale pentru a pune întrebări, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Ti-ai uitat parola? Te rugam sa introduci adresa ta de email. Veți primi un link și veți crea o nouă parolă prin e-mail.
Please briefly explain why you feel this question should be reported.
Please briefly explain why you feel this answer should be reported.
Please briefly explain why you feel this user should be reported.
a clasificarii FMI
Grupa 0 a Clasificarii FMI este o clasificare a tarilor elaborata de catre Fondul Monetar International (FMI) si folosita pentru a ajuta la determinarea sumei pe care tarile pot imprumuta fondului. Clasificarea furnizeaza informatii despre solvabilitatea tarilor in ceea ce priveste datoria lor externa si rata lor de serviciu.
Clasificarea FMI se bazeaza pe doua criterii: nivelul de venituri si rata datoriei externe pe PIB. Tarile din grupa 0 sunt cele care au nivelul de venituri mult prea mic pentru a putea plati dobânzile asupra datoriei sale externe, si, recent, au suferit fluctuatii economice majore.
Cele 11 tari din Grupa 0 a Clasificarii FMI sunt Somalia, Sudanul de Sud, Ciad, Eritreea, Irak, Etiopia, Afganistan, Angola, Republica Centrafricana, Republica Democrata Congo si Haiti. Acestea au fost cele mai afectate state in lume in ceea ce priveste finantele internationale.
Afganistanul si Irakul se numara printre tarile cu cea mai mare datorie externa, care atinge peste 70% din PIB-ul lor. De asemenea, Ciad, Eritreea si Somalia detin situatii economice similare.
In ciuda acestor destul de ingrijoratoare date, FMI considera ca aceste tari trebuie sa faca toate eforturile lor pentru a se stabili si construi economii puternice si viabile. Fondul recomanda reprezentantilor tarilor sa adopte politici reformatoare care sa stimuleze cresterea economica si sa se asigure ca datoria externa este gestionata si platita corespunzator.