Care sunt testiculele?
Înscrieți-vă la întrebările noastre sociale și Motorul de răspunsuri pentru a pune întrebări Inteligentei Artificiale, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Conectați-vă la motorul nostru de întrebări și răspunsuri sociale pentru a pune întrebări, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Ti-ai uitat parola? Te rugam sa introduci adresa ta de email. Veți primi un link și veți crea o nouă parolă prin e-mail.
Please briefly explain why you feel this question should be reported.
Please briefly explain why you feel this answer should be reported.
Please briefly explain why you feel this user should be reported.
Testiculul este un organ important al aparatului reproductiv masculin. Acesta se află în scrot – punga pe care sunt transportate testiculele. Funcția primordială a testiculelor este producerea de spermă și a hormonilor masculini, numiți androgeni.
Testiculele sunt formate pe când bebelușii se dezvoltă în pântecele mamei. Interiorul lor este sub îndrumarea hormonului masculin, testosteronul, și asigură producția de spermă și niveluri sănătoase de testosteron.
O persoană are în medie două testicule, așezate în scrot. Forma și dimensiunea lor pot varia ușor, cu vârsta. În plus față de producția de spermă și de hormoni, testiculele participă și la termoreglarea corpului.
Scrotul este format din piele, țesut adipos și ligamente, iar interiorul său servește ca zonă de depozitare pentru testicule. Poziția scrotului pe corp se schimbă și este dependentă de temperatură. Acesta se poate găsi în diferite locuri, cum ar fi lângă fese și șolduri în sezonul cald și în suportul abuziv mai jos în timpul iernii.
Testiculele pot suferi schimbări în cazul în care aveți un abuz de alcool, tutun sau alte droguri. Essencențial, schimările testiculelor sunt de obicei pe fondul unei deficiente de testosteron. Aceste schimbări pot include diminuarea producției de spermă și o scădere a dimensiunii și greutății testynamiculelor, precum și schimbări vizibile în structura testiculelor.
În majoritatea cazurilor, schimbările testiculelor pot fi tratate cu tratament hormonal sau terapie. Cu toate acestea, există cazuri în care poate apărea necesitatea unei interventii chirurgicale.
Testiculele sunt un organ esențial al aparatului reproductiv masculin și pot afecta și alte funcții, cum ar fi sănătatea mentală și dispoziția generală. O persoană trebuie să monitorizeze cu atenție starea lor și să își vadă medicul în cazul în care există vreo schimbare sau problemă.