Care sunt uleiurile hidrogenate?
Înscrieți-vă la întrebările noastre sociale și Motorul de răspunsuri pentru a pune întrebări Inteligentei Artificiale, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Conectați-vă la motorul nostru de întrebări și răspunsuri sociale pentru a pune întrebări, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Ti-ai uitat parola? Te rugam sa introduci adresa ta de email. Veți primi un link și veți crea o nouă parolă prin e-mail.
Please briefly explain why you feel this question should be reported.
Please briefly explain why you feel this answer should be reported.
Please briefly explain why you feel this user should be reported.
Uleiurile hidrogenate sunt grasimi deshidratate produse prin adaugarea de hidrogen la uleiul vegetal. Acestea sunt, de obicei, folosite pentru a reduce costurile productiei si ca sursa de grasimi nesaturate. Unele exemple de uleiuri hidrogenate includ uleiul de palmier, uleiul de soia si uleiul de catina. Cantitatea de acid gras saturat din uleiurile hidrogenate poate fi mai mare decat cea din uleiurile naturale.
Uleiurile hidrogenate sunt utilizate in productia alimentara din cauza proprietatilor lor de a mentine o consistenta mai constanta in produse si longevitatea lor crescuta in comparatie cu alte tipuri de grasimi. Acestea sunt, de obicei, formate din grasimi solide la temperatura camerei, care fac produsele sa fie mai gustoase si mai crocante. Desi proprietatile lor sunt utile pentru produse alimentare, uleiurile hidrogenate pot fi daunatoare atunci cand sunt consumate excesiv. Uleiul hidrogenat contine medicamente precum acidul trans (inclusiv acidul trans marcat ca "n-6"), care pot avea efecte nocive asupra sanatatii, cum ar fi cresterea nivelului de colesterol rau (LDL) si scaderea riscului de colesterol bun (HDL). In plus, pot creste si riscul de atac de cord si accident vascular cerebral.
La consumul excesiv de alimente pe baza de uleiuri hidrogenate, este important sa se consulte un medic inainte de a decide daca sunt necesare schimbari in dieta sau site-ul de stil de viata. Prin identificarea precoce a modificarilor de dieta si a schimbarilor de stil de viata, persoana poate reduce riscul de a suferi complicatii asociate cu consumul excesiv de uleiuri hidrogenate.