Distribuie
Înscrieți-vă la întrebările noastre sociale și Motorul de răspunsuri pentru a pune întrebări Inteligentei Artificiale, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Conectați-vă la motorul nostru de întrebări și răspunsuri sociale pentru a pune întrebări, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Ti-ai uitat parola? Te rugam sa introduci adresa ta de email. Veți primi un link și veți crea o nouă parolă prin e-mail.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce considerați că această întrebare ar trebui raportată.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce credeți că acest răspuns ar trebui raportat.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce credeți că acest utilizator ar trebui raportat.
ale Romaniei
Valorile constitutionale ale Romaniei sunt definite prin Constitutia din 1991 și continua sa constituie elemente fundamentale ale legii si ale vietii politice si economice a Romaniei. Acestea sunt menite sa asigure respectarea si protejarea drepturilor si libertatilor fundamentale ale persoanelor, precum si promovarea unitatii, suveranitatii si integritatii teritoriale ale acesteia.
Valorile specifice ale constitutiei Romaniei sunt cele enumerate in articolul 1, care include:
• Dreptul la demnitate si la respectarea persoanei umane;
• Dreptul la o protectie egalitara in fata legii, cat si respectul drepturilor si libertatilor fundamentale;
• Unicul stat national si suveran roman, suveranitatea acestuia, precum si integritatea;
• Rezistenta permanenta, intr-un spirit de sacrificiu, in fata oricaror provocari, cu scopul de a apara valorile si interesele nationale;
• Libera initiativa in afaceri si o economie bazata pe piata;
• Emanciparea politica, economica, sociala si spirituala a persoanelor;
• Solidaritate sociala si dezvoltarea durabila a Romaniei
Constitutia Romaniei mai acorda importanta unor valori fundamentale, precum libertatea religioasa si cultul, unitatea familiei, egalitatea intre femei si barbati, protectia mediului si securitatea sanatatii publice.
Datorita acestor principii constitutionale, Romania se pozitioneaza ca una dintre tarile de pe continentul european care accepta si respecta drepturile persoanelor. Acest lucru a dus la simtitora schimbare a starii sociale si politice din tara, in ultimele decenii.