Care sunt zilele in care nu poti ramane insarcinata?
Înscrieți-vă la întrebările noastre sociale și Motorul de răspunsuri pentru a pune întrebări Inteligentei Artificiale, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Conectați-vă la motorul nostru de întrebări și răspunsuri sociale pentru a pune întrebări, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Ti-ai uitat parola? Te rugam sa introduci adresa ta de email. Veți primi un link și veți crea o nouă parolă prin e-mail.
Please briefly explain why you feel this question should be reported.
Please briefly explain why you feel this answer should be reported.
Please briefly explain why you feel this user should be reported.
Zilele in care nu se poate ramane insarcinata sunt acele zile ale ciclului menstrual in care femeia nu este fertila. Aceste zile includ perioada dintre premenstrul si ovulatia, cunoscuta sub numele de perioada de infertilitate, precum si perioada post-ovulatie.
Perioada de infertilitate incepe in prima zi a ciclului menstrual si dureaza pana cand se produc ovulatia si libidoul. Acest interval dureaza, in general, intre 12 si 16 zile, in functie de lungimea ciclului menstrual si de momentul in care a avut loc ovulatia. In aceste zile, sansele de a ramane insarcinata sunt destul de mici, deoarece sperma nu poate supravietui in tractul genital al femeii timp suficient pentru a difuza ovulul, precum si pentru a produce fecundare.
Odata ce au loc ovulatia si libidoul, se incepe o perioada limitata – o zi sau doua – in care sansele de a ramane insarcinata sunt mari. Dupa aceasta perioada se produce, de obicei, ciclul de infertilitate al femeii, care poate dura pana in ziua urmatoare menstruatiei.
Deoarece ciclul menstrual poate varia, femeile pot incerca sa predea momentul ovulatiei, urmarind simptomele pre-ovulatorii, precum secretii cervicale strânse si elastice sau schimbarea temperaturii bazale.
Atunci cand doriti sa preveniti o sarcina nedorita, este recomandat sa aflati mai multe despre ciclul menstrual si sa contactati un medic specialist in planificare familiala, astfel incat sa va puteti stabili cel mai eficient plan contraceptiv.