Cat mosteneste copilul dupa moartea unui parinte
Înscrieți-vă la întrebările noastre sociale și Motorul de răspunsuri pentru a pune întrebări Inteligentei Artificiale, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Conectați-vă la motorul nostru de întrebări și răspunsuri sociale pentru a pune întrebări, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Ti-ai uitat parola? Te rugam sa introduci adresa ta de email. Veți primi un link și veți crea o nouă parolă prin e-mail.
Please briefly explain why you feel this question should be reported.
Please briefly explain why you feel this answer should be reported.
Please briefly explain why you feel this user should be reported.
Dupa moartea unui parinte, copiii vor mosteni bunurile si proprietatile acestuia in baza legii succesiunii din locul de resedinta. Aceste mosteniri se impart intre generatii, avand ca regule generale succesorii primari si successorii potentiali.
Succesorii primari sunt cei care primeste cu predilectie patrimoniul persoanei decedate. Acestia cuprind:
Descendentii directi. Acestia sunt copiii si nepoții decedatului, inclusiv nepotele si nepoții prin adoptie. Aceste persoane pot primi in mod egal parti egale din motenire.
Ascendentii directi. Acestea sunt cele care provin din parintii sau bunicii decedatului, cum ar fi: fratii, surorile, bunicii sau strănepoții. Aceste persoane vor primi parti egale din mostenire.
Sotul sau partenerul de viata, in cazul in care acesta nu a primit actul de mostenitor.
Successorii potentiali pot fi:
rudele colaterale, cum ar fi: sotii unchiilor, nepoții strănepoți ai bunicii si chiar fratii vitregi;
prietenii apropiati, medicii sau asistentii medicali.
Un copil poate primi o mostenire din partea unui parinte decedat prin doua moduri. Prima este "motenirea directa" si cea de-a doua este "motenirea intrumentala". In primul caz, parintele decedat a lăsat copilului o bucata din patrimoniul acestuia in momentul mortii sale. Prin urmare, mostenirea directa ofera copilului dreptul de a moșteni bunurile și actiunile deținute de acesta la momentul mortii sale.
In cazul succesorului potential, mostenirea intrumentala ajuta copilul sa primeasca mostenirea mai tarziu. Acest lucru se intampla de obicei atunci cand descendentii directi nu sunt in masura sa primeasca mostenirea sau au renuntat eronat sau intentionat. Desigur, este posibil ca succesorul potențial sa nu poata ca mostenirea sa fie primita daca strămoșul nu a lăsat vreun act legal pentru a reglementa aceasta.
Independent de modalitatea de a primi mostenirea, toti mostenitorii trebuie sa notifice tribunalul local, astfel incat sa verifice validitatea actului de mostenire. In mod obisnuit, un avocat de succesioane va fi necesar pentru a se asigura ca mostenirea este distribuita in mod corect si ca legile intestate si ale succesionale sunt respectate.