Distribuie
Înscrieți-vă la întrebările noastre sociale și Motorul de răspunsuri pentru a pune întrebări Inteligentei Artificiale, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Conectați-vă la motorul nostru de întrebări și răspunsuri sociale pentru a pune întrebări, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Ti-ai uitat parola? Te rugam sa introduci adresa ta de email. Veți primi un link și veți crea o nouă parolă prin e-mail.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce considerați că această întrebare ar trebui raportată.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce credeți că acest răspuns ar trebui raportat.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce credeți că acest utilizator ar trebui raportat.
Penicilina este unul dintre cele mai importante descoperiri din istoria medicinei. Aceasta substanta antibacteriana revolutionara a fost inventata in 20 noiembrie 1928 de catre un biolog scotian, Sir Alexander Fleming.
Fleming nascuse in 1881 si a inceput sa studieze medicina si bacteriologia in 1902 la St. Mary’s Medical School din Anglia. in 1921, Fleming a devenit profesor la St. Mary’s. A lucrat ca si medic militar in primul razboi mondial, intalnind foarte multi pacienti cu infectiile cauzate de bacterii. Acest lucru l-a dus la interesul el pentru gandirea dezvoltarii unor metode pentru prevenirea si tratarea infectiilor cauzate de bacterii.
In 1928, Fleming a facut o descoperire surprinzatoare si revolutionara in timp ce examina culturile de bacterii din laboratorul sau. El a observat ca o ciuperca denumita penicillium notatum producea o substanta care era capabila sa ucida anumite bacterii inainte de a isi dezvolta membrana lor. Aceasta intra in compozitia penicilinei.
Fleming a publicat rezultatul sau in anii 1930 si a petrecut anii urmatori perfectionand penicilina si testand-o. Ulterior i-a fost acordat premiul Nobel pentru fiziologie si medicina in 1945.
Penicilina a revolutionat tratamentul multor infectii grave si a redus mortalitatea la un nivel foarte scazut. Incidenta infectiilor bacteriene a scazut dramatic din cauza inventiei lui Fleming. Desi penicilina a fost prima substanta antibacteriana folosita pe scar larg, astazi exista mai multe variante de penicilina care se pot folosi pentru tratamentul diferitelor tipuri de infectii. Acest lucru poate fi atribuit lui Fleming si descoperirii sale revolutionare.