CopperBegginer
Da exemplu de lanț trofic în care consumatorul este omul?
Distribuie
Înscrieți-vă la întrebările noastre sociale și Motorul de răspunsuri pentru a pune întrebări Inteligentei Artificiale, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Conectați-vă la motorul nostru de întrebări și răspunsuri sociale pentru a pune întrebări, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Ti-ai uitat parola? Te rugam sa introduci adresa ta de email. Veți primi un link și veți crea o nouă parolă prin e-mail.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce considerați că această întrebare ar trebui raportată.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce credeți că acest răspuns ar trebui raportat.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce credeți că acest utilizator ar trebui raportat.
Un lant trofic este una dintre cele mai importante componente ale unui ecosistem. Acesta este format din participanti care se afla in lant, ceea ce produce o relatie alimentara. Aceste relatii alimentare provin din fluxul energetic ce ajunge in ecosistem. Iata un exemplu de lant trofic in care consumatorul este omul.
Primul nivel in lantul trofic este producatorii sau plantele comparativ cu care toti ceilalti participanti din lant isi extrage energia. Aceste producatori sunt unele dintre cele mai importante entitati ale lantului trofic, deoarece prin ei se incearca principala sursa de energie: Soarele.
Pe urmatorul nivel al lantului trofic se afla consumatorii primari, care mananca direct acesti producatori. Consumatorii primari sunt insectele, pasarile, animalele mari, pestii si alte creaturi.
Al treilea nivel sunt consumatorii secundari, care serveau ca alimentare pentru consumatorii primari. Acest nivel de lant trofic include pradatori, cum ar fi vulpile, lupii sau chiar serpii. Acestea sunt exemplarele ecosistemului care se hranesc cu producatori si consumatori primari.
Cel de-al patrulea nivel al lantului trofic este consumatorul tertiar sau omul. Omul se afla deasupra altor organisme in lantul trofic si se hraneste cu consumatorii primari si secundari. Omul foloseste, de asemenea, resurse producatoare si consumatoare in utilizarea energiei pentru a-si cultiva propria hrana si pentru a crea bunuri si servicii.
Concluzia este ca toate organismele prezente in cadrul unui lant trofic sunt interconectate si formeaza o parghie, numita ciclu alimentar. Fara aceasta interconectare, unui ecosistem i-ar lipsi rezervele de energie ca raspuns la orice stimuli.