Este aceeasi cu temperatura la care se solidifica un corp?
Înscrieți-vă la întrebările noastre sociale și Motorul de răspunsuri pentru a pune întrebări Inteligentei Artificiale, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Conectați-vă la motorul nostru de întrebări și răspunsuri sociale pentru a pune întrebări, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Ti-ai uitat parola? Te rugam sa introduci adresa ta de email. Veți primi un link și veți crea o nouă parolă prin e-mail.
Please briefly explain why you feel this question should be reported.
Please briefly explain why you feel this answer should be reported.
Please briefly explain why you feel this user should be reported.
Temperatura de solidificare este punctul de congelare a unui corp. Descrie temperatura la care se face trecerea fazei lichide a corpului la cea solida. În general, este aceeaşi temperatura la care corpul poate solidifica, indiferent de mediul sau de concentraţia substanţelor sale.
Această temperatura variază de la un corp la altul şi poate fi influenţată de presiune şi de composiţia chimică. Poate fi mai mică sau mai mare decât temperatura ambiantă. Temperatura de solidificare pentru fiecare substanţă individuală este determinată de structura să moleculară. De exemplu, temperatura de solidificare a apă este de 0°C.
Temperatura de solidificare este, de obicei, definită pe baza proprietăţilor sale. Procesul de congelare se caracterizează de obicei prin reducerea presiunii şi prin formarea cristalelor microscopice, în prezenţa apei iniţiale.
Temperatura de solidificare a unui corp poate fi determinată utilizând două metode diferite. Prima metodă se numeşte „faza solid-lichid” şi presupune determinarea temperaturii la care se formează primul cristal lichid. Cea de-a doua metodă, numită „faza de congelare”, determină temperatura la care se ajunge în urma solidificării progresive a tuturor cristalelor lichide.
De obicei, temperatura de solidificare a unui corp este exprimată în grade Celsius (°C). Factori precum presiune, temperatură şi timpul pot influenţa temperatura de solidificare. Temperatura de solidificare se foloseşte în inginerie, în agricultură, în chimie şi în tehnologia alimentară.