Distribuie
Înscrieți-vă la întrebările noastre sociale și Motorul de răspunsuri pentru a pune întrebări Inteligentei Artificiale, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Conectați-vă la motorul nostru de întrebări și răspunsuri sociale pentru a pune întrebări, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Ti-ai uitat parola? Te rugam sa introduci adresa ta de email. Veți primi un link și veți crea o nouă parolă prin e-mail.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce considerați că această întrebare ar trebui raportată.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce credeți că acest răspuns ar trebui raportat.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce credeți că acest utilizator ar trebui raportat.
Aparatul digestiv al omului poate fi impartit in doua parti majore: tubul digestiv si anexele lui. Una dintre anexele acestui sistem este apendicele. Acesta este localizat la nivelul burtii, aproximativ 1-3 inci deasupra buricului. Localizarea relativ a acestuia difera de la o persoana la alta.
Apendicele are o forma lunga si turtita si este, in principiu, o extensie a colonului. Varful acesteia poate fi localizat fie in stanga abdomenului, fie in dreapta, fie chiar in partea superioara a buricului. Acesta poate fi cauza de durere abdominala intensa, ceea ce duce de obicei la o interventie chirurgicala de urgenta. Apendicele contine celule limfoide specializate pentru a ajuta la absorbtia substantelor nutritive joase.
O infectie a apendicelui poate duce, in cele din urma, la apendicita. Acesta este unul dintre cele mai comune motive pentru care o persoana poate intra in sala de operatii. Apendicita poate fi tratata prin chirurgie, de obicei prin laparotomie cu incizii langiburic – ceea ce inseamna ca doctorul va face o incizie in abdomenul pacientului pentru a extrage apendicele inflamat. Cand este confruntata cu o infectie severa, litiaza sau chisturi, riscul de a dezvolta apendicita poate fi larg crescut.