CopperTeacher
Infractiuni pentru care este necesara plangerea prealabila?
Distribuie
Înscrieți-vă la întrebările noastre sociale și Motorul de răspunsuri pentru a pune întrebări Inteligentei Artificiale, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Conectați-vă la motorul nostru de întrebări și răspunsuri sociale pentru a pune întrebări, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Ti-ai uitat parola? Te rugam sa introduci adresa ta de email. Veți primi un link și veți crea o nouă parolă prin e-mail.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce considerați că această întrebare ar trebui raportată.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce credeți că acest răspuns ar trebui raportat.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce credeți că acest utilizator ar trebui raportat.
Un număr de infractiuni, inclusiv cele referitoare la legea penală, necesită plângere prealabilă. Plângerea prealabilă este o procedură pe care o persoană trebuie să o completeze înainte de a sesiza autorităţile în legătură cu un act potential criminal. Acest lucru se face pentru a reduce posibilitatea de a încerca să influenţeze sau să împiedice procesul de anchetă criminală. Plângerile prealabile mai pot avea loc dacă o persoană doreşte să recupereze prejudiciul, să depună o acţiune în retorcatoare faţă de o persoană sau o organizaţie cautată penal.
Printre infracţiunile pentru care este necesară o plângere prealabilă, se numără: asalt, vandalism, violare, înşelăciune, furt, cazier, proxenetism, încălcarea legii privind drepturile de autor, acte de terorism, falsificare de documente, violare de domiciliu sau abuz de minori. Acestea sunt cele mai comune infracţiuni care necesită o plângere prealabilă înainte de a se deschide dosarul cazului.
Înainte ca o persoană sau o organizaţie să-şi poată vinde cauza în faţa autorităţilor, trebuie să completeze o plângere prealabilă. Aplicaţia poate fi descărcată de pe internet şi trebuie urmate instrucţiunile. În cele mai multe cazuri, plângerea prealabilă trebuie să fie semnată de către ofiţerul de poliţie local. Ofiţerul poate să adauge şi alte documente sau informaţii relevante la plângere. Plângerea prealabilă trebuie să conţină numele, adresa şi numerele de contact pentru toate persoanele implicate sau din apropierea cazului, precum şi detalii despre circumstanţele cazului.
O plângere prealabilă este absolut necesară pentru infracţiunile specifice definite mai sus. În lipsa ei, nu se poate deschide o anchetă, acuzaţiile nu se pot transforma în intenţii criminale, iar persoana sau organizaţia în cauză nu poate fi trasă la răspundere. Totuşi, înainte de a deschide dosarul, procesul trebuie să înceapă cu o plângere prealabilă. În acest fel, se poate asigura transparenţa procedurii de anchetă, iar persoana sau organizaţia vinovată va fi judecată pentru faptele sale.