Distribuie
Înscrieți-vă la întrebările noastre sociale și Motorul de răspunsuri pentru a pune întrebări Inteligentei Artificiale, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Conectați-vă la motorul nostru de întrebări și răspunsuri sociale pentru a pune întrebări, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Ti-ai uitat parola? Te rugam sa introduci adresa ta de email. Veți primi un link și veți crea o nouă parolă prin e-mail.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce considerați că această întrebare ar trebui raportată.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce credeți că acest răspuns ar trebui raportat.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce credeți că acest utilizator ar trebui raportat.
trecutul uman
Istoria este considerata de multi ca cea mai veche stiinta, prin studierea trecutului uman intr-un mod sistematic. Cercetarea istorica se bazeaza pe documente scrise si date arheologice pentru a reconstitui evenimente, idei si obiceiuri din trecut.
Exista numeroase domenii de studiu ale istoriei. Acestea pot include istoria religiei, gandirii umane, istoria sociala si a politicii, istoria economica si istoria mentalitatii. Oamenii de stiinta pot cerceta variedade perspective istorice ale societatii, cum ar fi cultura, artele, arhitectura si religia. Aceste perspective pot ajuta la oferirea unei imagini de ansamblu asupra modului in care indivizii au trait in vremuri anterioare.
Cercetarea istorica incepe adesea prin cercetarea izvoarelor. Acestea pot include documente scrise, precum din jurnalul personal al unei persoane, rapoarte oficiale si alte izvoare scrise. Studierea statuilor si a artefactelor arheologice poate oferi, de asemenea, informatii despre trecutul uman. Aceste materiale pot oferi cercetatorilor istorici o imagine a trecutului, inclusiv a relatiilor intre oameni si culturile lor.
Istoria ofera, de asemenea, pretioase perspective asupra prezentului. Comprehensia modului in care culturile si persoanele au simtit si au gandit in trecut, poate ajuta la intelegerea relatiilor prezente intre culturi si persoane. Mai mult, studierea istoriei poate ajuta la prevenirea erorilor ce vulnerabilizeaza drepturile umane.
Cu toate acestea, istoria poate fi dificil de examinat, deoarece se schimba constant. Interpretarea izvoarelor, inclusiv documentele si artefactele, poate fi subiectiva din cauza naturii subjective a fiecarui moment istoric. Din acest motiv, este imperativ sa se implementeze metode de onestitate si de integritate profesionala in practica istorica.
Acest articol prezinta istoria ca fiind cea mai veche stiinta, studierea trecutului uman intr-un mod sistematic si perspectiva sa asupra prezentului. De asemenea, s-a discutat despre natura izvoarelor istoriei, despre subiectivitatea interpretarii lor si despre integritatea profesionala.