La ce temperatură fierbe apa?
Înscrieți-vă la întrebările noastre sociale și Motorul de răspunsuri pentru a pune întrebări Inteligentei Artificiale, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Conectați-vă la motorul nostru de întrebări și răspunsuri sociale pentru a pune întrebări, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Ti-ai uitat parola? Te rugam sa introduci adresa ta de email. Veți primi un link și veți crea o nouă parolă prin e-mail.
Please briefly explain why you feel this question should be reported.
Please briefly explain why you feel this answer should be reported.
Please briefly explain why you feel this user should be reported.
Apa fierbe la aproximativ 100 °C sau 212 °F, temperatura fiind medie in functie de conditiile necesare (altitudine, presiunea atmosferica etc.). Atunci cand temperatura apei ajunge la aceste cote, ea se transforma din lichid in vapori, formand aburul.
Aceasta schimbare se datoreaza comportamentului apei ca substanta chimica, capabila sa evapore la o temperatura potrivita. Tocmai de aceea, pe masura ce presiunea si altitudinea creste, temperatura la care apa fierbe scade.
Exista mai multe aplicatii in agricultura, stiinta si industrie care necesita temperatura la care apa fierbe. Unele exemple includ boabele de cafea – acestea sunt fierte pentru a le extrage aromele si aproape toate mancarurile gatite la cuptor – care necesita apa clocotita pentru ca alimentele sa fie coapte pana la interior.
De asemenea, temperatura la care apa fierbe si se pregateste pentru utilizare, in functie de necesitatea de presiune, este foarte importanta si se bazeaza pe ingredintele de baza chimice din apa astfel pregatita. Acest proces poate fi utilizat pentru potocolul de purificare a apei sau pentru modul in care se desfasoara schimbul de caldura in industrie.
Mai mult, aceasta cifra poate varia considerabil in functie de punctele de referinta pe care le folosim. Acest lucru se refera la toleranta din punct de vedere al fizicii expandate, in care o schimbare a presiunii atmosferice determina temperatura la care se va inregistra evaporarea. Fara a pune in considerare factori precum presiunea, grosimea stratului apei si temperatura ambianta, temperatura fierberii ramane aceeasi.