Legume crucifere care sunt?
Înscrieți-vă la întrebările noastre sociale și Motorul de răspunsuri pentru a pune întrebări Inteligentei Artificiale, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Conectați-vă la motorul nostru de întrebări și răspunsuri sociale pentru a pune întrebări, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Ti-ai uitat parola? Te rugam sa introduci adresa ta de email. Veți primi un link și veți crea o nouă parolă prin e-mail.
Please briefly explain why you feel this question should be reported.
Please briefly explain why you feel this answer should be reported.
Please briefly explain why you feel this user should be reported.
bune pentru sanatate
Legumele crucifere sunt o sursa excelenta de nutrienti esentiali si vitamine, si pot contribui la imbunatatirea starii de sanatate. Aceste legume reprezinta un grup alimentar ce cuprinde broccoli, varza de Bruxelles, varza, conopida, creson, bok choy si alte varietati.
Legumele crucifere sunt bogate in vitamina C, nutriment necesar pentru a mentine o imunitate sanatoasa si pentru a preveni aparitia bolilor. Acestea au de asemenea un continut ridicat de vitamina K, care mentine sanatatea oaselor si reduce riscul aparitiei fracturilor osoase. De asemenea, dieta bogata in legume crucifere este asociata cu niveluri scazute ale colesterolului si presiunii sanguine.
Legumele crucifere sunt, de asemenea, foarte bogate in fibre alimentare. Consumul de fibre poate contribui la controlul greutatii si la prevenirea constipatiei si bolilor de inima, deoarece fibrele adera la grasimile si colesterol, reducand absorbia acestor substante in organism. In plus, fibrele pot absorbi toxinele si le pot elimina din organismul uman, ajutand si la prevenirea bolilor cronice.
Legumele crucifere asigura de asemenea un aport semnificativ de magneziu si folat, care sunt vitali pentru sanatatea creierului si a sistemului nervos. In plus, acestea sunt si o sursa bogata de antioxidanti, care sustin buna functiune a sistemului imunitar. Acestea pot ajuta, de asemenea, la prevenirea aparitiei cancerului, avand continut crescut de flavonoizi, fitonutrienti si sulforafan, un compus sulfurat ce are efecte protective.
De asemenea, legumele crucifere sunt benefice si pentru sanatatea mentala. Cercetarile au indicat ca alimentele bogate in vitamina B, precum fasolea, broccoli si varza pot contribui la reglarea nivelului de dopamine, hormonul care ofera sentimentul de satisfactie.
Cu toate aceste beneficii, nu este surprinzator faptul ca legumele crucifere pot contribui semnificativ la sanatatea si bunastarea noastra. Ele pot fi consumate naturale sau preparate, putand fi usor integrate in dieta. Se recomanda folosirea unor cantitati mici de ulei (de masline sau de rapita), pentru a elimina pierderea vitaminei din cauza procesului de gatire.