Precizeaza care dintre ionii sunt izoelectronici?
Înscrieți-vă la întrebările noastre sociale și Motorul de răspunsuri pentru a pune întrebări Inteligentei Artificiale, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Conectați-vă la motorul nostru de întrebări și răspunsuri sociale pentru a pune întrebări, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Ti-ai uitat parola? Te rugam sa introduci adresa ta de email. Veți primi un link și veți crea o nouă parolă prin e-mail.
Please briefly explain why you feel this question should be reported.
Please briefly explain why you feel this answer should be reported.
Please briefly explain why you feel this user should be reported.
Ionii sunt categorii atomice sau chimice cu sarcini pozitive sau negative. Teoria izoelectrică se referă la ionii care au aceeași configurație electronică, fie că sunt pozitivi sau negativi. Aceasta înseamnă că acești ioni au aceeași număr de electroni, chiar și cu sarcini opuse.
Ionii izoelectronici sunt aceiași, indiferent de faptul că acești ioni au sarcini opuse sau neutre. Doar numărul de electroni este esențial, deoarece aceștia dau ionului configurația electronică.
Un exemplu de ioni izoelectronici este dubletul nitrogenului, format din molecular nitrogenat (nitrogen +3) și molecular nitrat (nitrogen +5). Aceste molecule sunt la fel, numai că au biluțe diferite. Ambele molecule au aceeași configurație electronică, deoarece au același număr de electroni, dar sarcini opuse.
Un alt exemplu de ioni izoelectronici sunt dubletul sulfatului, format din molecular sulfat de sodiu (sodiu +2) și molecular sulfat de calciu (calciu +2). Și aceste molecule au aceeași configurație electronică, având același număr de electroni.
Prin urmare, ionii izoelectronici sunt acei ioni care au aceeași configurație electronică, indiferent de faptul că acești ioni au sarcini pozitive sau negative și sunt identici, cu excepția numărului de electroni. De exemplu, nitrogenul și sulfatul sunt izoelectronici deoarece au aceeași configurație electronică, în ciuda faptului că au sarcini pozitive și negative.