Saprofitii care altereaza painea sunt?
Înscrieți-vă la întrebările noastre sociale și Motorul de răspunsuri pentru a pune întrebări Inteligentei Artificiale, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Conectați-vă la motorul nostru de întrebări și răspunsuri sociale pentru a pune întrebări, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Ti-ai uitat parola? Te rugam sa introduci adresa ta de email. Veți primi un link și veți crea o nouă parolă prin e-mail.
Please briefly explain why you feel this question should be reported.
Please briefly explain why you feel this answer should be reported.
Please briefly explain why you feel this user should be reported.
anumite mucegaiuri si ciuperci
Saprofitii care altereaza painea sunt anumite mucegaiuri si ciuperci apartinand genurilor Fusarium, Mucor, Rhizopus, Penicillium si Aspergillus. Aceste categorii de mucegaiuri si ciuperci traiesc in natura si pot ajunge la produsele alimentare prin agricultura, apa si alte metode contaminate. Contaminarea poate fi legata de conditiile de pastrare, cum ar fi umiditatea crescuta, formarea condensului, caldura excesiva, etc.
In cazul produselor de pansit, mucegaiurile se pot dezvolta in faza intai de fermentare. Unele produse de panificatie pot fi foarte susceptibile la contamnare. Apoi mucegaiul incepe sa se dezvolte prin formarea pufoaselor si dryicelor, umpluturilor sau petelor.
Simptomele produse de acesti mucegaiuri sunt de obicei inestetice si includ pete, dungi, gauri, crestaturi si patare negre. De asemenea, mucegaiurile pot duce la pierderea parfumului si gustului produselor alimentare si la degradarea texturii. Inainte de orice altceva, trebuie mentionat ca aceste mucegaiuri nu sunt toxice, insa contin substante numite mycotoxine care pot fi nocive pentru sanatate.
In cazul in care ai descoperit mucegaiuri in produsele tale alimentare, trebuie sa le arunci imediat. De asemnea, iti recomandam sa ia toate masurile de precautie necesare pentru a preveni aparitia acestor mucegaiuri in viitor. Acestea includ pastrarea produselor de panificatie in locuri uscate, cu aerisire si frig. In plus, ar trebui sa iti tratezi recipientele cu produse alimentare anti-mucegaiuri si sa mentii corecta temperatura ambientala.