Care este diferenta dintre amortizarea fiscala si cea contabila?
Înscrieți-vă la întrebările noastre sociale și Motorul de răspunsuri pentru a pune întrebări Inteligentei Artificiale, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Conectați-vă la motorul nostru de întrebări și răspunsuri sociale pentru a pune întrebări, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Ti-ai uitat parola? Te rugam sa introduci adresa ta de email. Veți primi un link și veți crea o nouă parolă prin e-mail.
Please briefly explain why you feel this question should be reported.
Please briefly explain why you feel this answer should be reported.
Please briefly explain why you feel this user should be reported.
Amortizarea fiscala si cea contabila sunt moduri diferite de a repartiza costurile unei investitii pe durata lor de utilizare. Ambele practici implica reducerea valorii brute a unei investitii pe parcursul unui anumit interval de timp. Desi ambele metode sunt folosite de companii scopul pe care le servesc difera.
Amortizarea contabila se refera la reducerea valorii brute a unei investitii pe parcursul unei perioade de timp calculate pe baza unor principii contabile specifice care au ca scop repartizarea corecta a costurilor incesite in intreaga perioada de amortizare. Exista trei principii contabile elementare in ceea ce priveste amortizarea contabila: principiul costului, principiul perioadei programate si principiul utilizarii. Aceste principii sunt utilizate intr-o maniera realista pentru a se oferi o dependenta in ceea ce priveste taxarea in functie de modul in care se realizeaza profitul si costurile.
Amortizarea fiscala se refera la reducerea valorii brute a unei investitii pe parcursul unei perioade de timp calculate pe baza unor mathode finianciar-contabile elaborate de agentiile fiscale. Aceste metode sunt folosite de aceste entitati pentru a estima cat de eficienta poate fi taxarea aferenta unei investitii in particular. Aceste metode sunt utile intrucotva si pentru companii – acestea pot folosi masurile fiscale pentru a-si reduce costurile si, in final, a-si maximiza profiturile.
Principalele diferente intre amortizarea fiscal si cea contabila sunt specificate de motivele diferite ale ambelor metode. Cu alte cuvinte, scopul in cazul amortizarii contabile este de a repartiza corect costurile pe tota durata de viata, in timp ce scopul in cazul amortizarii fiscale este de a minimiza impozitul pe profit pe care o companie trebuie sa il plateasca.