Care este proportia orez apa?
Înscrieți-vă la întrebările noastre sociale și Motorul de răspunsuri pentru a pune întrebări Inteligentei Artificiale, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Conectați-vă la motorul nostru de întrebări și răspunsuri sociale pentru a pune întrebări, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Ti-ai uitat parola? Te rugam sa introduci adresa ta de email. Veți primi un link și veți crea o nouă parolă prin e-mail.
Please briefly explain why you feel this question should be reported.
Please briefly explain why you feel this answer should be reported.
Please briefly explain why you feel this user should be reported.
Orezul este foarte usor de preparat și, in mare parte, depinde de sorta de orez pe care o folositi. Proporția de orez la apa depinde de tipul de orez pe care il folositi si de modul de preparare ales. In general, raportul general de aproximativ de 1 parte de orez la 2-2.5 parti de apa se aplica tuturor sortimentelor, insa pentru rezultate optime, trebuie sa urmezi instrucțiunile specifice ale produsului sau sfaturile nutritionistului tău.
Daca optezi pentru a nu urma instrucțiunile de pe ambalaj, recomandarea generala este 1 parte de orez la 2-2.5 parti de apa. Pentru orezul basmati, instrucțiunile comerciale recomanda o proportie de 1 parte orez la 1.5 parti apa. De asemenea, unele sortimente de orez necesita o proportie diferita pentru preparare.
Pentru orezul alb, alte sortimente de orez si paste fainoase, proportia de 1 parte de orez la 2-2.5 parti de apa se poate aplica, insa trebuie sa iei in considerare durata de gatire, deoarece fiecare sortiment necesita timpi diferiti de coacere pentru a obtine rezultate optime.
Inainte de a pregăti orice fel de orez, trebuie sa speli bine boabele de orez si apoi sa le lasi sa se scurga. Acesta este un pas important pentru a obtine rezultate optime si este indicat sa fie urmat din punct de vedere al sanatatii. Dupa ce orezul s-a scurs, adaugati-l intr-un vas, apoi adaugati apa la proportia indicata de instrucțiunile producatorului sau la cea sus mentionata. Transformati focul mediu si acoperiti vasul. Lasati sa fiarba in jur de 15-20 de minute. Cand orezul este gata, lăsați-l sa stea 5 minute inainte de a servi si bucurați-va de bunatate!