Inscrie-te

Înscrieți-vă la întrebările noastre sociale și Motorul de răspunsuri pentru a pune întrebări Inteligentei Artificiale, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.

Login

Conectați-vă la motorul nostru de întrebări și răspunsuri sociale pentru a pune întrebări, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.

Aţi uitat parola

Ti-ai uitat parola? Te rugam sa introduci adresa ta de email. Veți primi un link și veți crea o nouă parolă prin e-mail.

Trebuie să vă autentificați pentru a pune o întrebare.

Vă rugăm să explicați pe scurt de ce considerați că această întrebare ar trebui raportată.

Vă rugăm să explicați pe scurt de ce credeți că acest răspuns ar trebui raportat.

Vă rugăm să explicați pe scurt de ce credeți că acest utilizator ar trebui raportat.

Top cele mai bune console de jocuri video în 2023

Top cele mai bune console de jocuri video în 2023

Console de jocuri

Consolele de jocuri video de astăzi vă permit să jucați jocuri, să ascultați muzică, să vizionați filme, să vizualizați imagini, să transmiteți jocuri și multe altele. Aici puteți citi recenzia noastră a celor mai bune 11 console de jocuri disponibile astăzi pe piață. Dacă sunteți nou în domeniul jocurilor, puteți începe prin a citi întrebările frecvente despre consolele de jocuri. Jucătorii ocazionali pot sări la secțiunea de revizuire a consolei.

Verificare faptă: industria consolelor de jocuri video în 2020 a fost evaluată la 34,27 miliarde USD în 2019. Se așteaptă ca piața să crească la un CAGR de 5,3% între 2021 și 2027. Se estimează că dimensiunea pieței consolelor pentru jocuri video va ajunge la 51,15 miliarde USD până în 2027.

Dimensiunea estimată a pieței consolei de jocuri 2019 – 2027 [2020]

Sfat pro: în timp ce cumpărați console de jocuri video, ar trebui mai întâi să decideți ce jocuri doriți să jucați. Diferite aparate de jocuri vizează un anumit grup de vârstă. De asemenea, ar trebui să vă gândiți dacă doriți să jucați jocuri în confortul casei dvs. sau în deplasare. Din nou, veți găsi o consolă de jocuri video care să vă satisfacă nevoile.

întrebări frecvente

1) Ce este o consolă de jocuri video?

Răspuns: O consolă de jocuri video este un dispozitiv electronic de divertisment la domiciliu. Consolele oferă cea mai bună experiență de divertisment pentru oameni de toate vârstele. Milioane de oameni din întreaga lume joacă jocuri video pentru a-și petrece timpul.

2) Care sunt caracteristicile consolelor de jocuri?

Răspuns: Toate consolele de jocuri video joacă jocuri. Dar unele au funcții mai avansate decât altele. Caracteristicile de bază ale consolelor de acasă includ jocul, playerul de filme, vizualizatorul de imagini și vibrația controlerului. Funcțiile pe care le puteți găsi în consolele de jocuri de ultimă generație includ streaming video, afișaj 4K/HDR, feedback hepatic și realitate virtuală.

3) Care este diferența dintre consolele portabile și cele de acasă?

Răspuns: Consolele portabile vă permit să jucați jocuri video din mers. Consolele de acasă pot juca jocuri pe televizoare HD și monitoare PC. Ambele au avantajele și dezavantajele lor.

Consolele portabile oferă o mobilitate mai mare în jocuri. În schimb, consolele de acasă vă permit să experimentați gloria jocurilor pe ecrane mari cu rezoluții mai mari.

4) Este dăunătoare sănătății jocul de jocuri video?

Răspuns: Ca toate lucrurile bune din viață, moderația este importantă pentru a evita efectele adverse. Probabil că nu veți experimenta niciun efect dăunător al jocurilor video. Dar este important să se limiteze timpul de joacă la o oră în timpul săptămânii și la două ore în weekend, potrivit experților.

Lista celor mai bune console de jocuri video

Iată lista celor mai populare console de jocuri video:

 1. Nintendo Switch
 2. Sony PlayStation 4
 3. Xbox One S
 4. Sega Genesis Mini-Genesis
 5. Consola Sony PlayStation Classic
 6. HAndPE Retro Classic Mini Game Console
 7. Consola de jocuri portabilă Mademax RS-1
 8. LONSUN Consola de jocuri retro clasică cu 620 de jocuri
 9. Consola de jocuri Oriflame Classic
 10. Consola de jocuri portabilă MJKJ
 11. Consola Atari Flashback 8 Gold HDMI

Comparație dintre cele mai bune console de jocuri

Nume instrumentCel mai bun pentruCategoriePlatformăPrețEvaluări*****Nintendo Switch Pro Redare jocuri de calitate HD pe televizor și ecran mobil.Mobil și TVNintendo 435,00 USD Sony PlayStation 4 Pro Redare jocuri de calitate HDR/4K, vizionare filme Blue-Ray și optimizare a videoclipurilor online. Consola TV Sony 349,99 USDXbox One Redarea de jocuri de calitate 4K/HDR, streaming de jocuri, vizionarea de filme UltraHD Blu-ray și aplicații de streaming online, cum ar fi YouTube, HBO NOW, Spotify, ESPN și multe altele. Consola TV Xbox 379,99 USD Sega Genesis Mini-Genesis Joacă jocuri retro Sega Genesis.TV consolă Sega 49,97 USD Consola Sony PlayStation Classic. Joacă jocuri clasice PS pe TV. Consola TV Sony 74,99 USD HANDPE Mini-consola de jocuri Retro Classic Jucă jocuri clasice NES pe consola TV.TV NES 26,60 USD

Să trecem în revistă fiecare consolă de jocuri video în detaliu:

1) Nintendo Switch Pro

Cel mai bun pentru: Jucați jocuri de calitate HD pe televizor și pe ecranul mobil.

Nintendo Switch este o consolă plină de funcții, cu o mulțime de opțiuni de divertisment. Consola este perfectă pentru întreaga familie. Atât adulții, cât și copiii se vor bucura să se joace pe consolă. Este un must-have pentru oamenii care au crescut jucând Mario, Zelda și alte jocuri Nintendo.

Caracteristici

 • Jocuri pe mobil
 • Controler Joy-Con cu accelerometru și giroscop.
 • Control parental
 • Cameră de mișcare IR
 • Card de memorie de 32 GB

Verdict: Nintendo Switch este o combinație între o consolă portabilă și o consolă TV. Puteți juca jocurile pe ecranul mare, precum și pe un ecran mobil de 4 inchi. Oferă cea mai bună experiență din ambele lumi.


2) Sony PlayStation 4 Pro

Cel mai bun pentru: jucați jocuri de calitate HDR/4K, vizionați filme Blue-Ray și optimizați videoclipurile online.


Sony PlayStation 4 Pro este cea mai bine vândută consolă de generația a 8-a care acceptă ieșire video de calitate HDR/4K. Anunțată pe 20 februarie 2013, consola are sute de titluri de succes.

Majoritatea jucătorilor gravitează către PS4 datorită jocurilor sale exclusive, cum ar fi seria Unchartered, The Last of Us, Spider-Man, Final Fantasy VII Remake și multe altele. Pentru a juca jocuri multiplayer, este necesară calitatea de membru PlayStation Plus.

Costul anual al PS Plus este de 59,99 USD pe an (sau aproximativ 4,99 USD pe lună). Puteți descărca o mulțime de jocuri gratuite PS4 abonându-vă la abonamentul online.

Caracteristici

 • Ieșire 4K/HDR
 • Redați în flux filme – YouTube, Netflix și altele.
 • Jucător Blueray

Verdict: PlayStation 4 Pro este cea mai bună consolă pentru tine dacă ai crescut jucând jocuri pentru consolă PS. Această consolă de jocuri video cea mai bine vândută este o mașină de divertisment care vă permite să vizionați filme și să jucați jocuri.


3) Xbox One S

Cel mai bun pentru: Jucați jocuri de calitate 4K/HDR, transmiteți în flux jocuri, vizionați filme UltraHD Blu-ray și aplicații de streaming online, cum ar fi YouTube, HBO NOW, Spotify, ESPN și multe altele.


X-box One S este cea mai bună mașină de jocuri care vă permite să jucați jocuri de calitate HDR. Puteți experimenta jocuri cu aspect real, cu culori strălucitoare, gamă dinamică ridicată și profunzime vizuală reală. Există o mare varietate de jocuri pe care le puteți descărca online sau le puteți juca folosind un disc.

Unele dintre exclusivitățile pe care le puteți juca pe Xbox One S includ Halo, Gear of War etc. Xbox Games Pass costă între 9,99 USD și 14,99 USD pe lună și vă permite să obțineți acces nelimitat la jocuri gratuite și la preț redus. De asemenea, puteți juca jocuri multiplayer cu permisul de joc Xbox.

Accesul de joc online vă permite, de asemenea, să cumpărați conținut descărcabil (DLC) care îmbunătățește și adaugă la experiența de joc.

Caracteristici

 • Afișaj HDR/4K
 • Laser albastru
 • Aplicații de streaming – YouTube, Amazon Prime, HBO NOW, ESPN, Netflix, Huli, Disney+, Spotify etc.
 • Sunet Dolby Atmos

Verdict: Xbox One S este o consolă de jocuri solidă, la egalitate cu PS 4. Există o mică diferență între cele două console de jocuri. Dar PS 4 are un avantaj atunci când vine vorba de jocuri exclusive de succes.


4) Sega Genesis Mini-Genesis

Cel mai bun pentru: Joacă jocuri retro Sega Genesis.


Sega Genesis Mini este realizat de iconicul dezvoltator de jocuri video SEGA. Consola de jocuri are o ieșire HDMI care afișează jocuri de înaltă calitate pe televizor. Puteți juca toate jocurile clasice, inclusiv Sonic, Earthworm Jim, Virtua Fighter 2 și Contra Hard Cops.

Caracteristici

 • Peste 42 de jocuri SEGA Genesis
 • 2 controlere cu fir
 • Ieșire HDMI
 • Suport card SD

Verdict: Consola realizată de iconicul dezvoltator de jocuri video are mii de evaluări online pozitive. Cablul este lung, adică vă permite să jucați jocurile departe de televizor. De asemenea, puteți conecta controlerele la un computer și Windows îl va recunoaște.


5) Consola Sony PlayStation Classic

Cel mai bun pentru: să joci jocuri PS clasice la televizor.


Sony PlayStation Classic este o consolă minunată pentru a retrăi jocurile din era clasică de aur. Puteți juca cele mai multe dintre jocurile populare PS, inclusiv Final Fantasy VII, GTA, Tekken, Resident Evil și Crash Bandicoot. Mini replica a consolei clasice de jocuri are o funcție de salvare/încărcare.

Caracteristici

 • 20 de jocuri PS clasice
 • Salvați/încărcați jocuri
 • Salvați statisticile jocului

Verdict: Cablul de alimentare nu este inclus cu produsul. Trebuie să cumpărați o mufă separată din SUA pentru a alimenta consola. Mai mult, acesta este un dispozitiv de emulare replica pentru consola PS. Nu puteți juca vechile jocuri PS cu consola.


6) Mini consolă de jocuri HAndPE Retro Classic

Cel mai bun pentru: să joci jocuri clasice NES la televizor.


HAndPE Retro Classic este o mini-replică a consolei de jocuri NES originale. Puteți găsi peste 600 de jocuri de altădată. Consola de jocuri are ieșire AV. De asemenea, vine cu două controlere cu fir.

Caracteristici

 • Peste 620 de jocuri
 • Ieșire AV
 • Controlere duble

Verdict: O consolă de jocuri mobilă bună pentru copii și cei care doresc să retrăiască jocurile clasice din epoca anilor 80. Cu toate acestea, poate fi necesar să cumpărați un adaptor separat dacă televizorul nu are o intrare AV.


7) Consola de jocuri portabilă Mademax RS-1

Cel mai bun pentru: Joacă jocuri retro pe un dispozitiv portabil.


Consola de jocuri portabilă Mademax RS-1 are un ecran luminos de 4,5 inchi. Această consolă mobilă are peste 400 de jocuri clasice. Vine cu un cablu RCA care se poate conecta la televizor. Consola de jocuri funcționează cu 3 baterii AAA.

Caracteristici

 • Peste 400 de jocuri clasice
 • 3 baterii AAA incluse
 • Ecran LCD de 2,5 inchi
 • Ieșire AV

Verdict: această consolă de jocuri portabilă vă va distra ore întregi în timp ce sunteți în deplasare. Dar un lucru pe care ar trebui să-l rețineți este că nu există nicio funcție de salvare/încărcare. Toate progresele vor fi pierdute odată ce joci un joc nou.


8) Consola de jocuri retro clasică LONSUN cu 620 de jocuri

Cel mai bun pentru: să joci jocuri retro NES la televizor.


Consola de jocuri LONSUN Classic Retro este o consolă grozavă pentru a juca jocuri clasice NES. Forma consolei este similară versiunii americane a Nintendo Entertainment System, dar este o versiune miniaturizată a originalului.

Consola are peste 620 de jocuri clasice NES, care sunt grozave pentru copii. Are o ieșire AV pentru conectarea la ecranul televizorului.

Caracteristici

 • Jocuri retro NES clasice din anii 80 și 90.
 • Ieșire AV
 • Peste 620 de jocuri clasice.

Verdict: Consola de jocuri LONSUN Classic Retro este excelentă pentru copii. Consola va permite, de asemenea, jucătorilor adulți să retrăiască jocurile lor clasice la televizor. Un dezavantaj al consolei este că mufele sunt destul de scurte, așa că veți avea nevoie de un prelungitor.


9) Consola de jocuri Oriflame Classic

Cel mai bun pentru: să joci jocuri retro NES din anii 80 la televizor.


Oriflame Classic Gaming Console conține sute de jocuri retro NES. Consola de jocuri video vine cu două joystick-uri cu fir. Există peste 821 de jocuri diferite care sunt potrivite pentru copii. Consola vine cu o ieșire AV și HDMI.

Caracteristici

 • Jocuri NES încorporate din anii 80
 • Ieșire HDMI
 • Peste 821 de jocuri

Verdict: Deși majoritatea au considerat că consola este plină de distracție și distracție, unii recenzenți s-au plâns de opțiunea fără salvare a consolei. Nu poți salva și încărca jocul așa cum poți pe consolele moderne. Dar jucătorii care doresc experiența autentică a consolei NES nu vor fi prea deranjați de lipsa unei funcții de salvare/încărcare.


10) Consola de jocuri portabilă MJKJ

Cel mai bun pentru: jocuri retro mobile, cititor de cărți electronice, vizualizator de imagini, player muzical și înregistrator de sunet.

MJKJ este un dispozitiv mobil de jocuri retro de bună calitate. Consola de jocuri portabilă are un ecran TFT clar de 4,2 inchi.

Puteți găsi zeci de jocuri clasice ale anilor 90, inclusiv Super Mario, Pokemon, Snow Brothers, Street Battle și altele. De asemenea, puteți descărca jocuri în formatul necesar (GBA/GB/GBC/NES/NEOGEO/SFC) pentru a le juca pe dispozitiv.

Dispozitivul acceptă, de asemenea, ieșire HDTV 720p care permite jocuri pe ecrane mari. Alte caracteristici notabile ale dispozitivului de divertisment includ un eBook player, un music player, un vizualizator de imagini și o înregistrare digitală.

Caracteristici

 • Ecran TFT de 4,3 inchi
 • Jocuri retro încorporate din anii 90
 • Dispozitiv de divertisment – ​​muzică, carte electronică, imagine, înregistrare digitală.
 • Ieșire TV 720p
 • Camera din spate

Verdict: MJKJ este un dispozitiv de divertisment care acceptă mult mai mult decât doar jocuri. Puteți retrăi jocurile clasice din anii 90, puteți asculta muzică, vă puteți înregistra vocea, puteți citi cărți electronice și multe altele cu acest dispozitiv.


11) Atari Flashback 8 Gold Deluxe Console HDMI

Cel mai bun pentru: jocuri retro pe televizor.

Atari Flashback 8 are sute de jocuri pe consolă Atari care pot fi jucate pe un HDTV. Versiunea Atari Flashback 8 aurie vine cu două joystick-uri fără fir, exact ca Atari 2600 original.

Versiunea gold deluxe vine și cu controlere cu palete cu fir care sunt necesare pentru anumite jocuri precum Warlords. Consola are o funcție de salvare/încărcare, permițându-vă astfel să întrerupeți jocul și să îl reluați din același loc a doua zi.

Caracteristici

 • 120 de jocuri Atari
 • Ieșire de calitate 720p
 • Întrerupeți/salvați/încărcați jocurile
 • Două joystick-uri și două controlere cu palete.

Verdict: Consola video Atari Flashback 8 este perfectă pentru cei care iubesc jocurile clasice Atari. Acesta va permite multor jucători seniori să retrăiască anii lor de gaming memorabil.

Această consolă este grozavă și pentru copii, deoarece jocul este distractiv, simplu și captivant. Singurele dezavantaje sunt comutatoarele în formă de buton de pe console, care sunt diferite de consola originală Atari.


Concluzie

Am trecut în revistă cele 11 console de jocuri diferite pe care le puteți cumpăra pentru toate vârstele. Dacă doriți să cumpărați o consolă video pentru copiii dvs., puteți cumpăra un Nintendo Switch, Atari Flashback 8 Gold, Sega Genesis și alte mini console NES.

Pentru jucătorii adulți, cele mai vândute console de jocuri video includ PlayStation 4 și X Box One S. De asemenea, puteți aștepta cele mai recente console PlayStation 5 și Xbox X de a 9-a generație, care se așteaptă să fie lansate în noiembrie 2020.

Postări asemănatoare