Inscrie-te

Înscrieți-vă la întrebările noastre sociale și Motorul de răspunsuri pentru a pune întrebări Inteligentei Artificiale, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.

Login

Conectați-vă la motorul nostru de întrebări și răspunsuri sociale pentru a pune întrebări, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.

Aţi uitat parola

Ti-ai uitat parola? Te rugam sa introduci adresa ta de email. Veți primi un link și veți crea o nouă parolă prin e-mail.

Trebuie să vă autentificați pentru a pune o întrebare.

Vă rugăm să explicați pe scurt de ce considerați că această întrebare ar trebui raportată.

Vă rugăm să explicați pe scurt de ce credeți că acest răspuns ar trebui raportat.

Vă rugăm să explicați pe scurt de ce credeți că acest utilizator ar trebui raportat.

ChatGPT: Microsoft va investi miliarde în producătorul de chatbot OpenAI

ChatGPT: Microsoft va investi miliarde în producătorul de chatbot OpenAI

OpenAI este creatorul popularului instrument de generare de imagini Dall-E și al chatbot-ului ChatGPT. În 2019, Microsoft a investit 1 miliard de dolari (808 milioane de lire sterline) în compania, fondată de Elon Musk și investitorul în tehnologie Sam Altman.

Producătorul de Windows și Xbox plănuiește până la 10.000 de concedieri, dar a spus că va angaja în continuare în domenii strategice cheie. Dezvăluind știrea într-un memoriu adresat personalului săptămâna trecută, directorul executiv Satya Nadella a spus: „Se naște următorul val major de calcul, cu progrese în AI”. Anunțând parteneriatul extins, firma a spus că crede că AI va avea „un impact asupra amplorii computerului personal, internetului, dispozitivelor mobile și cloud”.

‘Cod roșu’

ChatGPT de la OpenAI este capabil să ofere răspunsuri umane convingătoare la întrebări. Speculațiile cu privire la potențiala utilizare greșită a tehnologiei, de la a ajuta studenții să trișeze la examene până la scrierea de programe malware, au mers mână în mână cu sugestii că aceasta are potențialul de a revoluționa multe industrii, inclusiv căutarea.

Microsoft deține motorul de căutare Bing și, deși este în urmă cu popularitatea Google, unii sugerează că ChatGPT reprezintă o amenințare pentru liderul industriei. New York Times a raportat că a determinat Google să declare un „cod roșu” din cauza temerilor că ar putea permite concurenților să mănânce în afacerea de căutare a companiei de 149 de miliarde de dolari.

Google s-a împiedicat anterior să lanseze unele sisteme AI pentru uz public. Cercetătorii au spus că există riscul ca sistemul, care este antrenat pe date răzuite de pe web, să învețe „stereotipuri și reprezentări dăunătoare”.

Windows

Microsoft a spus că s-a angajat să „construiască sisteme și produse AI care sunt de încredere și sigure”.

Acesta a spus că va folosi tehnologia OpenAI „pentru produsele noastre pentru consumatori și întreprinderi”. Pe lângă ChatGPT, firma produce și Dall-E, care generează imagini ca răspuns la instrucțiuni simple de tip text, și GitHub Copilot, un sistem care folosește AI pentru a ajuta la scrierea codului computerului. Microsoft a spus că platforma sa de cloud computing, Azure, va continua să alimenteze OpenAI. Rapoartele anterioare sugerau că Microsoft se gândește să investească încă 10 miliarde de dolari în OpenAI, dar anunțul companiei nu a pus o cifră pe amploarea investiției sale.

Postări asemănatoare